Homepage Články Kareš chystá spustit impérium. Rok a půl připravuje unikátní koncept

Kareš chystá spustit impérium. Rok a půl připravuje unikátní koncept

Autor: streetworkout.cz

0

27.11.2016

Původně to měl být rozhovor o dalším pokusu o překonání světového rekordu ve shybech. Jak Kareš, český král shybu, se pokusí v úterý v Nike Prague na Příkopech o nový historický zápis. Nakonec pustil do světa informaci, která byla veřejnosti dosud utajena. Patrně mnohé překvapí. Ale možná také ne. Půjde o spojení sportu, výživy, restaurací, vývoje, ale také záležitostí, kde nemají se sportem nic společného. „Makáme na tom rok a půl," řekl v rozhovoru pro web www.streetworkout.cz. Více říci nechce, až čas dozraje.

V úterý budete shybovat na jedné akci v Praze, kde chcete překonat světový rekord, o co půjde?

Jde zde akce pro VIP klientelu a pozvali mě, abych udělal exhibici, ale jak mě znáte, tak něco zkusím dát. Pokusím se překonat světový rekord na půl hodinu a hodinu. Ale nic nemůžu slíbit, nevím, jaké tam bude prostředí, teplota, jak se budu cítit, ale rozhodně to zkusím.

Nejlepší světové výkony na půl hodinu a hodinu jsou dost vysoko, ne?

Na půl hodiny to je 552 shybů, v tréninku jsem dal už 550, ale nikde jsem to ani nehlásil. Na hodinu to je 1009 opakování, to už je hodně starý rekord. Už jsem dal 1001 opakování a měl asi ještě dvacet sekund k dobru. Šance rozhodně je, ale tohle není dvanáct hodin, tam se neschovám, když se špatně vyspím.

ROK 2017 A NOVINKA. UŽ JSTE SLYŠELI?

V úterý vás čeká hrazda, ale hned ve středu je další velký den, co se bude dít?

Já nejsem podepsaný pod žádnou výživou, nevěřím tomu. Kdo prodává doplňky výživy, tak je zloděj a lhář. Když někdo prodává něco, co možná funguje a možná ne, tak to je podvod, tohle nemám rád. Ale vím, co funguje na 100%, a to je výživa doplněná o protein. Dnes jsou hodně populární másla, jsou tu různé názvy. Tam je obsah proteinu třeba 27%, 35% přitom třeba arašídy mají 28% proteinu, tak jak je to možný? Dohromady tam je třeba přidáno 10%, já budu mít 50% a bez cukru.

kares-kosile

Kdo s tím přišel?

Spolupracuji úzce se dvěma firmami. Jedna vyvíjela pro mě i proteinovou pizzu, chleba. Dohromady jsme udělali devět arašídových másel. Například čokoláda s chilli, kde není žádný cukr, hodnoty jsou až neuvěřitelný. Chci lidem vysvětlit, proč to mají jíst, proč to je lepší než proteinová tyčinka.

Pod jakou značkou?

Bude brand Jan Kareš Nutrition - Bolest je mýtus. Zároveň budeme vyrábět kuličky, které mají čtyři názvy, ale ještě je říkat nebudu. Ty budou mít mezi 30-40% proteinu, také bez cukru. A stále to bude čerstvé. To chci stihnout do Vánoc, aby to bylo jako cukroví.

Slyšel jsem, že také přemýšlíte o propojení lékařů, výživových specialistů, trenérů, takže v nebližší době vyjede Jan Kareš s unikátním výživovým konceptem?

Ano, ale nepůjde jen o výživu, ale komplexní péči o sportovce. Půjde o individuální péči, každý má nějaký problém, je jinak rostlý, má své tendence, lidé dělají různé sporty. Od toho se odvíjí přednosti, dysbalance. Vše se bude doplňovat. Budou do toho zapojeny i restaurace.

Jak? Někdo bude mít nastavenou stravu od vašeho výživového poradce, když přijde do vámi nasmlouvané restaurace, tak tam mu uvaří podle jeho potřeb? I to je jeden z kroků?

Ano. K tomu ladím cestovku. Navíc, jak komunita je čím dál větší, tak v tom budou i další možnosti, ale vše má svůj čas a vývoj.

A co rozšíření gymů pod vaším jménem?

Toto se také připravuje.

FOTO: (Jan Kareš a Jirka Jevický)

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat