Homepage Články Zapomeň na battle. Brno chystá sjezd workouterů. A budou i novinky

Zapomeň na battle. Brno chystá sjezd workouterů. A budou i novinky

Autor: streetworkout.cz

23

07.06.2017

Loni se jim akce vydařila, letos chystají o stupeň vyšší sešlost, která je v plánu na tuto sobotu v Brně. Už několik měsíců se ví, že 10. června se koná International Street Workout Meeting Brno 2017, který pořádají nadšenci s Barstyle. S jedním z nich máme rozhovor, takže po přečtení budete vědět, co vás za pár dnů čeká. Jméno asi netřeba dlouze představovat - Aleš Fišer.

Co je cílem vaší události?

Cílem této akce je udělat takové setkání nadšenců street workoutu a kalisteniky, které nemá nic společného se soutěžením. Přesto se sjedou jednotlivci, týmy a komunity z celého Česka, Slovenska, ale i z dalších koutů světa za účelem předání svých zkušeností a načerpat nové od jiných.

Brno1

Takže žádné medaile, diplomy a poháry...

Chtěli jsme udělat akci, kam nikdo nepojede za účelem vyhrát nějaký pohár nebo dokazovat všem, že je právě on nejlepší, ale za účelem být součástí jednoho celku, kde si všichni poradí nebo pomůžou, ale hlavně, že si pořádně zacvičí, a to bez rozdílu, jestli je někdo mistr nebo začátečník či jen tak kolemjdoucí. Nezáleží, jestli se věnuje volnému stylu (free style), základním cvikům (basic workout) nebo jestli se zabývá kalistenikou s přidaným závažím (weighted workout).

ODKAZ NA AKCI

Jaká jména přijedou, co předvedou?

Kromě české workoutové špičky přijedou i kvalitní atleti ze zahraničí, jako například náš hlavní host a světová špička z France Antoine Lacotte, kterého uvidíte v akci spolu s dalšími atlety a týmy na exhibici, do které se může připojit každý. Přijedou i atleti, kteří jsou špičkami i v jiných sportech, např. úspěšný fitness trenér, horolezec a světový rekordman ve shybech Jan Kareš, který se pokusí o překonání světového rekordu ve shybech bez opuštění hrazdy. Dále osminásobný mistr světa v bojových umění a komplexní atlet Jonáš Petřík a mnoho dalších, takže to bude určitě skvělá podívaná pro všechny příchozí.

Kolik čekáte lidí?

V loňském roce se otočilo na akci kolem 100 lidí, ale letos čekáme účast mnohem vyšší, protože máme oproti loňsku propracovanější organizaci, vzácné hosty a spoustu novinek, které uvidíte na místě. Na facebookové události má o událost zájem přes 1100 lidí, tak jsme zvědaví a budeme velmi rádi, když se na akci otočí alespoň 200 cvičenců.

Od kolika do kolika bude akce probíhat?

Akce bude začínat od 10:00, největší vyvrcholení bude mezi polednem a 15 hodinou, kdy jsou na plánu již výše zmíněné exhibice a překonání světového rekordu ve shybech bez opuštění hrazdy Janem Karešem. Finišovat budeme mezi 17 a 18 hodinou, ale kdo bude chtít, může cvičit dál bez omezení.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat