Homepage Tréninky Tréninkové vychytávky. Jak získat sílu jinak?

Tréninkové vychytávky. Jak získat sílu jinak?

Autor: streetworkout.cz

7

23.10.2017

Koule, dudy, žížala, motorka, ryby, štafle. Slova, která znáte, ale v tomhle případě budete překvapeni. Jde o cvičební pomůcky, které se mohou hodit i vyznavačům streetworkoutu. Stojí za nimi Petr Novotný. Milovník dřeva, který se pustil do výroby těchto roztodivností. Proč rozjel web , na kterém vše najdete? Pár jeho odpovědí vám vše osvětlí.

Proč vznikl web shybuj.cz?

Před lety, když jsem se začínal zajímat o lezení, začal jsem hledat i způsoby, jak trénovat a posílit, když je člověk doma. Jelikož mě živý truhlařina, tak vytváření dřevěných věcí na cvičení bylo jednoduchou volbou. Začínalo to jednoduchou lištou na patrové posteli, pak přišla provrtaná deska nad futra a další věci, na kterých člověk dokázal celkem slušně potrénovat. Postupem času se něco dostalo i k lidem okolo mě a přišla myšlenka zkusit začít něco vyrábět, a tak vznikla myšlenka Shybuj.cz.

Dá se říct taková jiná verze hrazdy?

Hlavním myšlenkou je ukázat lidem, že se dá cvičit i na něčem jiném než jen na „hrazdě,“ že cvičení není jen o počtu shybů, ale i tom na čem se shybuje. Většina našich výrobků se dá jednoduše zavěsit ať už na hrazdu nebo někde venku na větev a cvičit. Takže jednoduché přidělání téměř kdekoliv - prostě zavěsit a pověsit :-).

Jde podle vás i o variantu, která je zajímavá pro street workout?

Už jsem se několikrát přesvědčil, že pokud jde o cvičení na hrazdě nebo s činkami, jste vy workoutisti neuvěřitelní. Ale pokud jde o sílu v prstech, sílu stisku, pevnost zápěstí, tak v tomhle už to s vámi není až tak růžové :-). A myslím, že silný stisk a prsty nejsou důležité jen pro lezení.

Kdo vymýšlí všechny cvičební roztodivnosti?

Většinu věcí si vyrábíme a vymýšlíme sami. Výroba probíhá v malé dílně, kterou jsme zřídili v době, kdy začala vznikat myšlenka Shybuj.cz. Tím, že jsme výrobci, je možné se u většiny našich produktů domluvit i na úpravách rozměrů a tvarů podle představ zákazníka. Případně pokud někdo přijde se svojí myšlenkou, rádi se budeme podílet na její realizaci. Nebo jen poradíme.

Dají se vaše výrobky někde otestovat?

Naše výrobky jsou v něčem trošku jiné, a když by někdo měl zájem, většina se dá vyzkoušet bud přímo u nás anebo shybuj.cz se dá potkat i na různých prezentačních akcích. Případně se můžeme domluvit a někam dorazit.

Co je největší předností vašich výrobků?

Spousta lidí nám říkala, že se jim líbí právě dřevo, ze kterého je většina věcí vyráběna, že prý by jim to ani nevadilo, když by jim to viselo v interiéru. A asi na tom něco je, když si představím činku na koberci anebo dřevěnou kouli u stropu, asi bych se rozhodoval rychle :-). Ale myslím, že klady a zápory by si měl každý najít sám. Určitě nebudu tvrdit, že to co dělám, je to nejlepší, co může být, jen je to něco jiného co může cvičení udělat zajímavější a různorodější.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat