Homepage Tréninky Tahle sezóna bude zlomová aneb Až se jaro zeptá

Tahle sezóna bude zlomová aneb Až se jaro zeptá

Autor: streetworkout.cz

3

30.10.2017

Možná to máte podobný. Nikdy jsem nebyl extra lezec, vášeň pro tenhle skvělej sport mě ale automaticky tlačila do tréninku. Běhání, posilování, stěna, street workout, cvičení venku... Jenže pak přišly děti a tenhle režim vzal v podstatě za svý. A s ním i ta jakás takás výkonnost, která se v podstatě smrskla na škodolibý konstatování s kámošema na posledním slanění: Příští sezóna musí bejt zlomová!

Jak naskakujou roky, dost často to zlomový bejvá: tenhle žebra, tamten obratel, nebo zase kotník. Letos to (zatím) docela klape, na žádný velký chození na stěnu to ale není. A když nemůže Mohammed k hoře... Tak ve mně nazrálo přesvědčení pořídit si vybavení pro specifickej trénink domů.

Od září tak v mý improvizovaný půdní tělocvičně mají svý nezastupitelný místo parádní artefakty z bukovýho masivu od Klasický koule „desítky“ a „dvanáctky“ a novinka - dvojice závěsnejch lišt na překližkový desce 15x30 cm. Na jedný straně desky čtyři klasický lišty (4-3-2-1 cm), na druhý straně tři obliny z kulatiny (8-6-4 cm). Tři možnosti zavěšení navíc při zatížení způsobí různé vychýlení desky (od cca klasicky kampusovejch 15° a víc), takže variabilitě se meze nekladou.

Takže šup a pověsit se za koule na půdu! Jak začít? Zcela upřímně, na nějaký šarivari podle Tufiho lezecký bible to zatím není. Úplně zkraje čistý vývěsy s prodlužováním doby. Hlavně na koulích, na kterejch šlachy prstů trpěj míň. Gain je ale pozitivně rychlej, takže brzo přišly na řadu i široký lišty. Pomalu už přidávám pár shybů, ale nemám za cíl naházet nějaký maxima - na to mi stačí hrazda, tam se vyblbnu dost. Spíš se soustředím na provedení, aby si prsty, zápěstí a předloktí přišly na svý.:-).

Beru to tak, že až vylezu na jaře zase na venkovní hrazdy, bude to tam, jak říkám, prostě zlomová sezóna.

Pokrok je za těch pár týdnů poměrně slušnej a jsem fakt zvědavej, kam až budu schopnej se v jednačtyřiceti dostat. Je jasný, že lezení je hlavně o lezení. Nicméně doufám, že zima vyvěšená na těchhle super vychytávkách pomůže k tomu, že ta příští sezóna bude vážně zlomová!:-) Ale to už jsem psal. Kulím od zdar, Pavel

Kdo, co a proč -

Dáváš přednost cvičení s vlastní váhou? Naše FITNESS POMŮCKY jsou více než hrazda. Naše fitness pomůcky jsou vyrobeny ze dřeva. Díky speciální povrchové úpravě je povrch odolný vůči potu a zdravotně nezávadný. Některé ze cvičebních pomůcek nabízíme v pískované verzi. Tato úprava povrchu zvyšuje tření v úchopu.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat