Homepage Tréninky Staň se EXPERTEM. Vyšší liga, zvládnete tuhle nálož kliků?

Staň se EXPERTEM. Vyšší liga, zvládnete tuhle nálož kliků?

Autor: streetworkout.cz

7

06.05.2018

Další várka je na světě, rozšiřujeme paletu, která vám zpestří trénink. Je tu třetí díl - kolik druhů kliků znáš? Zatím jsme si představili kliky pro začátečníky a pro pokročilé. vám předvedl už 38 typů kliků. Dnes tu jsou kliky EXPERT. Jsme za polovinou, po tomto dílu tu máme dalších 9 typů kliků. Dnes čísla 39 až 47 na www.streetworkout.cz.

39 - SLIDER push up - poloha jako v klasickém kliku, jen při pohybu dolu jednu ruku sunete po podlaze před sebe do natažení. Ruce samozřejmě po každém opakování střídáte.

40 - WALL BRACED SINGLE ARM push up - jednu ruku máte na zemi, druhou opřete o zeď ve výši svých ramen, jako když jste v horní pozici. Poté provádíte opakování, opět nezapomeňte střídat ruce po sériích.

41 - FEET ON THE WALL push up - výchozí pozice ve stojce, nohy jsou opřeny o zeď, jen budete trochu dále od zdi. Tyto kliky výrazně zatíží ramena, horní část prsou a triceps. Další z řady expert, která není pro všechny, na to myslete.

42 - YOGA ON THE WALL push up - půjde o podobnou pozici jako v předchozím kliku, jen nohy budou níže, stehna budou kopírovat zem. Při pohybu dolů se prohnete „do kočky“ stejný, jen opačný pohyb vás čeká zpět.

43 - SINGLE ARM push up - opravdová síla, to je klik na jedné ruce. Jednou rukou se zvedáte, druhou máte za zády, nohy jsou na šířku o něco více než vaše ramena. Pokud nezvládnete plynulý pohyb, kde udržíte pozici, nebudete se kroutit, radši počkejte s tímto typem kliku.

44 - SUPERMAN push up - ruce co nejvíce před sebe, nohy na špičky a zkuste se zvedat. Nejde o velké přemístění, ale až teprve, když vyzkoušíte, poznáte, že tohle je kategorie expert.

45 - FEET ELEVATED, SINGLE ARM push up - klik na jedné ruce, druhá je za zády, ale nohy máte výše, například na kotoučích, lavičce. Extrémní tlak na cvičící rameno a ruku, která zvedá tělo.

46 - FINGERTIP push up - klasika, kde je menší změna. Možná se to nezdá, ale kliky na všech pěti prstech nejsou pro začátečníky. Můžete mít sílu na klasiku, ale síla v prstech rychle odchází. Zkoušejte opatrně.

47 - JACK LALANNE FINGERTIP push up - v podstatě jde o supermana a klik na prstech v jednom. Další vyšší level.

A to není konec, máte tu jednu výzvu. Pokud ano, pochlubte se, pošlete video, díky!

Kdo je Jakub, kdo vám předcvičí všechny kliky? “Jsem fitness instruktor – fitness akademie Mgr. Zuzana Kubanová. Trénuji jako instruktor ve Fitness Bitevní Pole, dále také: Switch, John Reed a na venkovních hřištích. Zajímá mě cvičení s vlastní vahou a silový trénink. Hodně mě zajímá anatomie, biomechanika pohybu těla, kompenzační cvičení a správná technika cviku. Mé motto je: Look in the mirror, that’s your competition! Na instagramu Jakuba najdete jako: @jakub.kudlacek, na facebooku Jakub JCop Kudláček, alias Jakub Kudláček – Personal Fitness Trainer.”

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat