Homepage Články Seznámení s redakcí STREETWORKOUT.CZ

Seznámení s redakcí STREETWORKOUT.CZ

Autor: Monika

37

22.08.2019

Streetworkout.cz je zpět a s ním i nová redakce. Zajímá tě, kdo má na starosti fungování webu, kdo tě bude zásobovat aktuálním děním na sociálních sítích a připravovat pro tebe články? Dnes máš možnost nahlédnout do zákulisí a seznámit se redakčním týmem. Většinu z nás můžeš znát nejen jako workoutisty, ale i jako autory článků na woblogu, na který jsme ještě donedávna pravidelně články přispívali.


Kdo jsme? 


Jsme mladí lidé, kteří se aktivně věnují street workoutu. Psaní článků je jeden ze způsobů, díky kterému se můžeme podělit nejen o své zkušenosti s ostatními lidmi. Na své si přijdou nejen zkušení sportovci, ale i začátečníci, kteří neví, jak na to. Máme toho mnoho připraveného, určitě se máš na co těšit!

Redakční tým tvoří: Veronika GreinerováHonza HolinecDark Side Movement Tým a Monika Najdenovová.

 

 

Veronika Greinerová

 

Naše sestra ze Slovenska rozhodně nepatří na workoutové scéně mezi žádná ořezávátka. Verča již druhým rokem reprezentovala svou zemi na mistrovství světa v Moskvě, kde letos obsadila úžasné 3. místo ve střední váhové kategorii. Gratulujeme! Nejen, že Verča podává perfektní výkony na soutěžích, sama dobře ví, že není snadné hodnotit výkony z křesla porotce. Zkušenosti jí rozhodně nechybí ani jako trenérce. Psaní je pro Verču její druhé já, vypovídá o tom i fakt, že Verča vystudovala na Univerzitě Komenského žurnalistiku. Prostřednictvím psaní vyjadřuje vše, co má na srdci i na duši. A i přesto, co všechno dokázala, jí nechybí pokora a skromnost. „Dôležité je vytrvať a s pokorou prijímať všetko, čo príde do cesty – pozitíva aj negatíva. Pokorný človek totiž nikdy neprestáva rásť.“


Veronika Greinerová - redaktorka streetworkout.cz„Dôležité je vytrvať a s pokorou prijímať všetko, čo príde do cesty – pozitíva aj negatíva. Pokorný človek totiž nikdy neprestáva rásť.“ 

 


Monika: Jak dlouho se věnuješ street workoutu?


Veronika: Street workoutu sa venujem štyri roky, presnejšie od prelomu jari a leta 2015. Začalo to na otváračke workoutového ihriska
 v Šenkviciach 18. apríla 2015.

 

M: Proč ses rozhodla začít cvičit?


V: Pretože som bola chorá a slabá. Písal sa rok 2013 a vtedy som o Street Workout-e ani nemala poňatia, iba som chcela cvičiť pre zdravie. Tou chorobou mám na mysli anorexiu, resp. jej silný nábeh na ňu. Trhá mi srdce pri pohľade na dievčatá v mojom veku, ktoré do nej spadajú. Poruchy príjmu potravy vo všeobecnosti nie sú sranda. Aj preto sa mi páči, že poznám projekty a centrá, ktoré sa nimi zaoberajú.

 

M: Máš kromě kalisteniky nějaké zkušenosti i z jiných sportů? 


V: Pred workoutom som sa intenzívne venovala vytrvalostnému behu, čím som si však ako vtedy veľmi slabé dievča spôsobila zdravotné komplikácie. Dnes milujem movement ako taký, čiže všetky formy pohybu a kvalitné využitie energie: od aktívnej meditácie cez plávanie, šprinty, komplexné cviky so závažím až po pravidelné otužovanie. Kalistenika je však láska, často ju kombinujem s fitness tréningami či s weighted, najmä počas zimných mesiacov. To všetko však po freestyle tréningu. Keď sa ti teplo, cvičím najradšej len vonku. A k čomu neiklinujem sú skupinové športy ako basketbal či futbal.


M: Čemu dáváš přednost weightedu, sets and reps nebo freestylu?


V: V tréningoch uprednostňujem komplexnosť. Netrénovala som vždy iba freestyle, keďže v prvom rade sety sú základ, na ktorom sa stavia. V druhom rade budujú silu, ktorá predstavuje prevenciu pred zraneniami. Kedysi som Freestyle považovala za ten ,,top". Dnes však viem, že čo sa týka Street Workoutu, je lepšie robiť z každého rožka troška a ,,to svoje" naplno. Súťažím predovšetkým v kategórii Freestyle. V zime však zvyknem trénovať aj weighted, ktorý dodá potrebnú silu do teplejších mesiacov. Na niektorých súťažiach sa nebránim ani setom či Weightedu, vždy to však závisí od harmonogramu. Nikdy nejdem na Weighted, pokiaľ sa koná skôr, ako Freestyle.


M: Jaký je tvůj nejoblíbenější workoutový cvik?


V: Mojimi najobľúbenejšími prvkami sú stojka, muscle up (najmä ten na kruhoch), mostík a swing gainer. A z tých, ku ktorým som sa zatiaľ nedopracovala, sú to straddle planche a frontlever.


M: Co považuješ za svůj největší úspěch?


V: Za najväčší doposiaľ životný úspech považujem to, že vediem takýto lifestyle. Mnoho mladých nevie, čo so sebou, najmä v dnešnej dobe nekonečných možností. Čo sa týka workoutu, za svoj najväčší úspech považujem dvojitú účasť na MS v Moskve, tohtoročné 3. miesto a vybojované dve miesta pre Slovenky na MS 2020. Za ďalší úspech považujem trénovanie ľudí. Teší ma odovzdávať ľuďom hodnoty, pretože sa učíme navzájom. Baví ma budovať medziľudské vzťahy na priateľskej báze, a to napríklad aj prostredníctvom porotcovania na súťažiach. Zasadnúť do porotcovského kresla pre mňa predstavuje len nové a pozitívne skúsenosti.

 

M: Koho považuješ za svůj vzor?


V: Vzorom by malo byť predovšetkým naše zajtrajšie ,,ja" a snažím sa pripomínať si to. Pokiaľ mám však menovať konkrétne osoby zo sféry SW či gymnastiky, tak sú to Gina Marie, Jessica Bogdanov, určite aj workoutové špičky Natalia Modzelewska a takisto Yulya Mihailova – manželka Andriiho Bondarenka a tiež Skylar Stegner
, známa aj jako ,,skylarwithana“. Mojím vzorom bude však navždy kamarátka Simonka Lacková (Mateová), ktorá pre mňa predstavovala motiváciu od mojich úplných a veľmi biednych začiatkov.


M: Jaké jsou tvoje zkušenosti s psaním, proč ses rozhodla psát články?


V: Kto občas číta moje príspevky, hneď zbadá, že písanie je moje druhé ja. Prostredníctvom textov vyjadrujem už odmala všetko, čo mám na srdci aj na duši. Milujem tvoriť, a keďže študujem žurnalistiku, články na Woblog.cz, súčasný Streetworkout.cz, sú pre mňa slušnou redakčnou praxou či už do školy, alebo do života. Každopádne, čitatelia z textov vycítia dušu...a píšem vždy iba o tom, k čomu mám vzťah 🙂. Už teraz sa teším na ďalšie články.

 

M: Tvoje motto?

V: Nezabúdajte snívať, neustále sa učiť, hrať sa a tvoriť. Čítať, počúvať a všetko ,,dobré a pekné“ prijímať a najmä dávať. V neposlednom rade je najdôležitejšie mať záľubu vo svojej ,,práci". Dôležité je vytrvať a s pokorou a odhodlaním prijímať všetko, čo prichádza do cesty – pozitíva aj negatíva. Pokorný človek totiž nikdy neprestáva rásť.




Honza Holinec


Dalším z party našich pisatelů je Honza Holinec, který se může pyšnit svými výkony jak ve freestylu, tak ve weighted kalistenice. Honza letěl letos do Mosky společně s Verčou, jelikož se stal vícemistrem České republiky v těžké váhové kategorii. V akci jste ho mohli vidět i na mnoha plesech nebo večírcích, se svým týmem workout Mělník totiž pořádá na severu Čech workoutové exhibice. Můžeš si s ní také domluvit trénink, v  Olympfitness Nový Bor totiž nově působí jako trenér kalisteniky! Nejraději píše reporty z akcí, díky kterým může motivovat potencionální soutěžící, aby se akce příští rok také zúčastnili. Za největší úspěch nepovažuje vítězství na soutěžích, ale každý trénink, na kterém se naučí něco nového. „Nehoňte se za trofejemi a pomyslnými výsledky. Jeďte si svoje, užívejte si každý trénink a radujte se z každého progressu a z lidí kolem vás.„


Honza Holinec - redaktor streetworkout.cz„Nehoňte se za trofejemi a pomyslnými výsledky. Jeďte si svoje, užívejte si každý trénink a radujte se z každého progressu a z lidí kolem vás.„


Monika: Jak dlouho se věnuješ street workoutu?


Honza: Přes 6 let.

 

M: Proč ses rozhodl začít cvičit?


H: Vždycky jsem měl jako malý kladný vztah k pohybu a fyzické námaze. Bohužel jsem ale velkou část svého dětství kvůli složitému onemocnění strávil po nemocnicích, kde jsem jen ležel a nemohl nic dělat (zákaz fyzických aktivit mám od doktorů snad dodnes). Proto jsem se při první možné příležitosti vrhnul na nějaké kliky a pohyb, který mi tak moc chyběl. Po chvíli se z toho vytvořila závislost a na youtube jsem objevil, jak se tento sport vlastně jmenuje a co dalšího můžu umět.

 

M: Máš kromě kalisteniky nějaké zkušenosti i z jiných sportů?


H: Dříve jsem hrál závodně florbal, rád jsem plaval a závodně běhal + dodnes jezdím na snowboardu. 4. Čemu dáváš přednost weightedu, sets and reps nebo freestylu? Freestylu, ale poslední dobou zkouším i nějaký ten weighted. 5. Jaký je tvůj nejoblíbenější workoutový cvik? Nejraději mám nejspíš hollowback, který si myslím, že jsem po usilovném snažení vypiloval k jednomu z nejlepších v československu. Dále mě také baví různé varianty backleveru.

 

M: Co považuješ za svůj největší úspěch?


H: Za své největší úspěchy bych neoznačil žádná umístění na soutěžích, ale jednotlivá období, která mě dělala šťastným a kdy se mi ve cvičení dařilo. Když se však přeci jen ohlédnu tak jsem v roce 2018 asi nejvíce zazářil na workout battlu v Karviné a na EVLS battlu v Praze, kdy jsem v obou zmiňovaných soutěžích vyhrál první místo v těžkých váhových kategorií freestylu. V roce 2019 to bylo národní mistrovství ve freestylu, díky kterému jsem se kvalifikoval na mistrovství světa. Za velký úspěch považuji také to, že s mým týmem Workout Mělník pořádáme workoutové exhibice. Neskutečně mě baví vystupovat před lidmi a hlavně pro lidi. Poslední dobou v tom cítím větší seberealizaci než na soutěžích, kde jsem jen sám za sebe. Když totiž vystupuji se svým týmem, tak mám obrovskou radost z výkonu nás všech a užívám si tu atmosféru lidí kolem nás. Na soutěžích cítím většinou jen rivalitu soupeřů a nervozitu z výkonu.

 

M: Koho považuješ za svůj vzor?


H: Mými největšími vzory jsou Petr Skokan, Ivan Sokol a Luka Šimič.

 

M: Jaké jsou tvoje zkušenosti s psaním, proč ses rozhodl psát články?


H: Svůj první článek o cvičení jsem napsal pro kamaráda Libora Kalouse, který ho zveřejnil na svém webu streetworkout.cz a pár měsíců na to přišla možnost psát pro WOclub. Baví mě psát o mé filozofii cvičení a dělit se o své zkušenosti a poznatky. Když se ohlédnu zpět, tak si myslím, že plno mých rad by mi jako začátečníkovi pomohlo a ušetřilo dost času i zdraví. Myslím si, že to, co se snažím nabídnout lidem, má smysl a může je to posunout někam dál. Proto mě těší, když mi někdo řekne nebo napíše, že ho baví mé články číst, a že je rád za to, že může nahlédnout do zkušeností někoho jiného. Také mě baví psát reporty ze soutěží. Jednak si myslím, že můžu objektivně zhodnotit průběh akce a nezúčastněným podat informace o kvalitě battlu a jednak je to za mě také dobrá reklama pro organizátory a motivace pro potencionální soutěžící, kteří se akce třeba na další rok zúčastní.

 

M: Tvoje motto?


H: Nehoňte se za trofejemi a pomyslnými vítězstvími. Strašně mě demotivuje, když se na soutěžích kluci vztekají, že nepostoupili nebo nevyhráli. Jeďte si svoje, užívejte si každý trénink a radujte se z každého progresu a z lidí kolem vás.



 

Dark Side Movement


Zajímavé čtení plné užitečných rad patří na našem blogu bezpochyby i skupině Dark Side Movement. Jedná se o skupinu mladých lidí zabývajících se rozvojem lidského pohybu, udržení zdraví pohybového aparátu a komplexní přípravou těla na fyzickou zátěž. Kluci píši o problematice z praxe a vlastních zkušenostech.  Pořádají workshopy, semináře, skupinové lekce a řada z nich je osobními trenéry. Nedávno proběhl v jejich vymakaném workoutovém gymu např. Letní Intesive, dva dny nabité pořádnou dávkou zdravého pohybu, kde nechyběl pestrý program, zábava i speciální hosté Honza Stach a Libor Mattuš. Chceš se naučit stojku? V září pořádají kluci otevřený trénink, jak pro úplné nováčky, tak pro pokročilé. Dozvíš se, jak do pressu nebo jak na stojku na jedné ruce. 


Dark Side Movement tým - redaktoři street workout.cz Dark Side Movement tým

 

Najdenovová Monika

 

Kalistenice se věnuji zhruba 6 let. V době, kdy jsem začínala nebyla v ČR žádná workoutová hřiště ani dostupné všemožné tutoriály, jak se naučit daný prvek, všechno jsme se učili svépomocí a ke cvičení využívali klepáče na koberce nebo dětské prolézačky.  Když jsem začínala, nezvládla jsem ani 1 přítah s vlastní vahou. Za svůj největší úspěch tedy považuji svůj první muscle up, první přítah s 32 kg a především svůj první přítah na jedné ruce. Úspěch je pro mě každý trénink, který odjedu naplno a fakt, že jsem nebyla za celou dobu své workoutvé cesty nikdy zraněná. Ve workoutu se specializuji spíš na weighted kalisteniku a silové prvky. Dynamika je má Achillova pata. Mezi mé největší vzory patří určitě Maddelisk, Fanny Josefine nebo Jessie Graff. Mám za sebou několik soutěží, např. Queen of the Bar na FIBU, CWWB nebo workout battle v Karviné. Se svým workoutovým týmem také pořádáme po celé ČR workoutové exhbice. 


Psaní mě bavilo už na škole, nikdy se však moje myšlenky nedostali dál než do rukou učitele a po následném oznámkování skončili na dně šuplíku psacího stolu. Když mě kluci oslovili s možností psát pro jejich blog, tehdy ještě woblog.cz, řekla jsem si „super, jdu do toho“. Jsem zastánce motivace vlastním příkladem a tohle je jeden ze skvělých způsobů, jakým předávat ostatním své znalosti a zkušenosti. 


A co bych poradila všem začínajícím i pokročilým sportovcům? "Až budeš mít pocit, že to chceš vzdát, vzpomeň si na chvíle, kdy sis přál to, co máš dnes. Všechny sny se ti jednou splní, buď trpělivý."​

 

 Monika Najdenovová - redaktorka streetworkout.cz"Až budeš mít pocit, že to chceš vzdát, vzpomeň si na chvíle, kdy sis přál to, co máš dnes. Všechny sny se ti jednou splní, buď trpělivý."

HLEDÁME TĚ!


Zajímáš se aktivně o street workout? Chceš se podělit o své zkušenosti s tréningem, stravou nebo motivací? Tak neváhej a napiš na mail info@streetworkout.cz, instagram nebo facebook. Stále hledáme lidi do našeho týmu STREETWORKOUT.CZ

 


Monika

Monika se street workoutu věnuje 7 let, v posledních 4 letech se aktivně věnuje weighted workoutu. Je členkou Raw workout týmu. Účastní se workoutových exhibic a vystoupení po celé ČR. Na kontě má několik zlatých medailí vybojovaných jak v ČR, tak v zahraničí. V roce 2015 uspořádala projekt s tématikou zdravého životního stylu pro žáky 2. stupně ZŠ.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat