Homepage Články Československá cvičící party v Ostravě. Všichni jsou zváni

Československá cvičící party v Ostravě. Všichni jsou zváni

Autor: streetworkout.cz

0

01.12.2016

Pro český a slovenský street workout se chystá vánoční dárek o týden dříve. Nadělovat se bude v Ostravě, a to 17. prosince, kdy se bude konat Big Czechoslovakian Street Workout Jam 2016. Setkání všech úrovní, velký trénink všech, který okoření čeští atleti, ale také ti zahraniční. A je na koho se těšit. „Svoboda je základem street workoutu a právě ve svobodném duchu bude realizován i tento předvánoční JAM,“ řekl v rozhovoru pro web www.streetworkout.cz Adam Raw, jeden z organizátorů akce.

Kdo a kdy přišel s nápadem uspořádat Ostrava Jam 2016?

Myšlenka meetingu/jamu není nová a realizovali jsme ji už několikrát v historii posledních let. Nejvýznamnější akce tohoto typu pro spoustu lidí byl asi Massive DUBNICA meeting v roce 2014 na Slovensku, kde se prostě jen hromadně cvičilo a nic víc. Právě vzpomínky na tento den a vnímání toho, že klasických střetnutí workouterů bez soutěžení je už velmi málo, mě přivedlo k tomu, naplánovat takovou akci na zimu. A na zimu právě proto, že v  tomto ročním období se většinou vše utiší a SW akce na dlouhé měsíce končí. Vyplníme tím tedy pomyslné "hluché místo", které by jinak asi trvalo de facto až do jara. Na pár posledních soutěžích jsem pak svůj nápad probíral s mnoha workoutery a osobnostmi scény a došli jsme k tomu, že podobnou akci si uvnitř přeje vlastně skoro každý.

Co bylo hlavním důvodem uspořádání tohoto meetingu?

Upevnění komunity workoutu v celém Česku a na Slovensku a vytvoření nové společné motivace pro všechny, kdo ji potřebují, a to zejména pro začátečníky.

Kdo stojí za tímto projektem?

Raw Workout a jako spoluorganizátoři dále také Workout Fanatics (tedy konkrétně Jakub Paleta a Ján Cibík).

fanatics

Setkání se účastní i atleti ze zahraničí, kdo vše má přijet?

Jmen je hned několik ale hlavním hostem je Vadym Oleynik, celosvětově známá osobnost street workoutu. Dokázal už ve svých 21 letech vyšplhat na pomyslný vrchol, tedy masterclass klasického oldschool workoutu a sets and reps, na které se zaměřuje. Kromě toho se účastnil i vyhrál spoustu prestižních soutěží a motivoval velké množství lidí svým osobitým stylem a top dovednostmi získanými za 10 let tvrdého tréninku. S trochou štěstí se pak můžeme těšit na další dva významné hosty ze zahraničí a zároveň členy oficiálního týmu Raw Workout - Freddieho Addisona (generála RW) z Německa a Taniu Koretskayu z Ukrajiny, letošní šampionku Ukrajiny v dívčím street workout free stylu. Kromě toho jsou ale ti nejdůležitější všichni workouteři a workouterky ze Slovenska a Česka, velké osobnosti našeho workoutu. Mezi nimi např. Simona Máté, která obsadila 3. místo na mistrovství světa v Moskvě. Dále Strong Brothers Matúš Meško a Dávid Molko a mnoho dalších. K tomu týmy, které doufáme, přijedou namotivovat ostatní a ukázat své styly workoutu. ěch jmen jednotlivců a názvů týmů by bylo opravdu mnoho, kdo ale nakonec opravdu přijede, ukáže až sám jam. Doufáme ve všechny, kdo workout milují a je jejich koníčkem bez ohledu na level jejich dovedností.

Přijede i Vadym Oleynik, jak snadné s ním bylo domluvit se na účasti?

S Vadymem jsme kamarádi a jsme dlouhodobě v kontaktu, takže šlo jen o to domluvit datum, aby mu sedělo a další okolnosti ohledně jeho cesty sem. Napsali jsme si pár zpráv a bylo to. Měl být navíc hostem našich soutěží už dvakrát, ale ani jednou to nevyšlo, takže jak se říká, do třetice všeho dobrého. :)

Co on předvede v Ostravě?

Především svůj osobitý styl a vysokou workoutovou úroveň klasického oldschool workoutu (všechny základní elementy a cviky, které můžeme nejčastěji vidět na starých motivačních workout videích). Vše v top formě a osobitém provedení, které je hodno inspirovat de facto kohokoli od úplných začátečníků až po ty nejpokročilejší. Vadym je také pověstný svou neskutečnou "endurance" - vytrvalostí a je dost možné, že nakonec ukáže pár svých rutin, těm kdo budou mít zájem.

Už je daný harmonogram akce - od kdy, do kolika, kdo vystoupí kdy a s čím?

Začneme cca v 11 hodin a skončíme kolem 17-18 hodiny nejpozději. Nejde o soutěž ani klasickou akci s bohatým doprovodným programem jak je známe, proto je harmonogram volnější, přesto bude základem po úvodním slově organizátorů vystoupení všech hostů a následně dáme možnost zcela všem, co přijedou, jak celým týmům, tak jednotlivcům aby se představili, řekli o sobě něco komunitě a ukázali svůj styl workoutu. Do toho budeme otevřeně trénovat a společně si předávat zkušenosti, znalosti a informace. Vše bude svobodné a otevřené, pokud někdo bude chtít prostě jen přijít, podívat se na akci a zacvičit si na top konstrukci od RVL13 a zázemí PPC haly a nic jiného nedělat, je to jen na něm. Vstup je zdarma.

raw

S jakou účastí počítáte, kolik přijede lidí?

To se nikdy nedá předem přesně určit, obzvláště v tomto pro SW akce netradičním předvánočním období. Slibujeme si od toho však hodně, jelikož akce je zcela pro každého, koho workout zajímá. Počítáme tedy se stovkami lidí.

Co má celá akce přinést, jaký je její cíl?

Jak už bylo řečeno ve video pozvánce, hlavní je pokusit se vrátit do jednoty, upevnit scénu bez ohledu na stylech workoutu, množství týmů a podobně. Prostě "jenom společně cvičit workout" a vzájemně se motivovat. O nic jiného tento den nepůjde. Nezáleží, jestli někdo holduje více weightedu nebo freestylu, dynamice nebo statice, handbalancingu nebo pullingu, pushingu nebo nohám. Tento den každý přidá do pomyslného ohně CZ/SK workoutu právě tím svým a společně se pokusíme udělat z plamínku ohňostroj.

Ve video pozvánce zmiňujete hejty, nejednotnost workoutové komunity, proč to došlo až do takové fáze? A je reálná šance toto změnit?

Je to velmi jednoduché, většina týmů by si přála mít hlavně své vlastní akce, top level, uznání a respekt i pomyslné "číslo 1 na scéně". Stejně tak mnoho jednotlivců. Toto pak často vede k tomu, že se týmy a jednotlivci navzájem nerespektují, nesdílí své výsledky anebo na sebe dokonce hází špínu, hejtují, pomlouvají se za zády a nepodporují taky vzájemně svoje akce účastí, videa ohlasy a podobně. Na soutěžích pak jen řeší, kdo byl lepší nebo dal silnější set. Na facebooku zase třeba kdo dal co lépe a na jakém videu. Je to velmi podobné a časté ve všech zemích, někde ale méně, někde více. Lidi jsou prostě lidi a negativní charakteristické vlastnosti a EGO tu vždy byly a budou. Důležité však je, snažit se uvědomovat si hlavní fakt street workoutu a to je: že všichni kdo ho děláme, jsme vlastně jedna rodina, a i když máme jiné názory, styly a výsledky, tak právě tato pestrost tomu dává krásu. Svoboda je základem street workoutu a právě ve svobodném duchu bude realizován i tento předvánoční JAM.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat