Milujete hranolky? Pokud vám jde vyloženě o tvar, zkuste kuřecí hranoly. Žádný přehnaný tukový zásek pro tělo, ale proteinová dávka, která tělu prospěje. Nic výjimečného, jen prostě trochu jiné, kde spojíte kvalitní maso se zeleninou. Někdy stačí menší nápad, menší změna, která vám může osvěžit jídelníček. Když je potřeba, máte je při sobě, kdykoliv, žádný flák masa, stačí sáhnout a dát si jednu, dvě.
„Kuřecí hranolky jsou pravděpodobně největší věc, která byla vynalezena po krájení chleba. Jsou chudé na sacharidy, super rychlé a snadné na přípravu. Můžete je použít jako svačinu nebo je můžete přidat a zabalit si k salátu,“ tak vidí tento pokrm darebee.com.
Kuřecí hranolky mohou být podávány s dipy, omáčkami, se zeleninou. Před pečením posypeme nakrájené kuřecí hranolky pepřem a paprikou, aby byly pikantní. Pokud milujete jiná koření, přidejte, pokud chcete. Trikem je nakrájet kuřecí prsa na pár hranolků. Pro pečení použijte horní část trouby. Jezte hned, případně uchovávejte v ledničce po dobu až dvou dnů. Pokud nechce kuřecí, zkuste například krůtí hranoly.
CO OBSAHUJE JEDNA/DVĚ PORCE
dvě nakrájená kuřecí prsa, celkem cca 250 gramů
50g bílkovin
14 g tuku
0 g sacharidů
Nakrájená kuřecí prsa vložte na pečící papír, fólii, alobal, můžete si vybrat. Polijete tento podklad tenkou vrstvou olivového oleje, poté položte kuřecí hranolky na plech. Pečte při teplotě 200 °C v horní části trouby. Jde o kuřecí, takže za pár minut bude hotovo. Délka závisí na velikosti hranolek.
„Kuřecí prsa obsahují mnoho cenných bílkovin a jen malé množství tuku. Najdeme zde i některé vitamíny a minerální látky, jejichž množství se odvíjí od způsobu chovu kuřete. Pokud máte možnost volby, kupujte maso raději ve farmářské prodejně nebo u osvědčeného řezníka. Takový produkt bývá výživnější, a chutnější než maso ze supermarketů," doporučuje server kaloricketabulky.cz