Homepage Články Jel 300 kilometrů, aby si dokázal šílenost. V Ostravě překonal strach, sám sebe!

Jel 300 kilometrů, aby si dokázal šílenost. V Ostravě překonal strach, sám sebe!

Autor: streetworkout.cz

2

20.12.2016

Překonat strach a ostych je jedním z nejsilnějších momentů, které vám mohou ovlivnit život i na několik let. Jeden takový zažil v sobotu i osmnáctiletý Ondřej Hajnyš v Ostravě na Big CzechoSlovakian Street Workoutu JAMu 2016. Na úvod se předvedly hvězdy akce v čele s Vadymem Oleynikem z Ukrajiny. Poté se mohl kdokoliv přihlásit, představit se, něco o sobě říci a předvést set na hrazdách. Nikomu se nechtělo být první, ten, který je nejvíce na očích.

Po pár sekundách se zvedla ruka studenta gymnázia, který se narodil ve Dvoře Králové. Kluk v brýlích, který je na začátku street workoutové cesty, přesto našel odvahu.

„Mám strach z vystupování před lidmi, tak se to snažím odbourat. Bylo to docela těžký se překonat, ale už je to lepší. Třeba před půl rokem jsem se pomalu bál oslovit spolužáky ve třídě,“ svěřil se nám Ondra, který po svém vystoupení sklidil potlesk od všech, i od těch, které má za své vzory.

„Street workout jsem viděl už před časem, ale neměl jsem odvahu začít cvičit, myslím, že tohle je skvělá možnost to zlomit,“ vysvětlil své rozhodnutí se přihlásit.

Nejdříve vnitřní přemlouvání a hledání odhodlání vystoupit z davu, ukázat na sebe. „Cvičím hodně nepravidelně, ale skoro rok dělám horolezectví. Cvičení byl jako doplněk, ale teď bych to chtěl změnit,“ našel si pomyslnou startovní čáru v Ostravě, což je více než 270 kilometrů autem od Dvora Králové. Na sever Moravy si dojel pro povzbuzení.

„Street workout mě prostě baví, je to skvělý způsob jak posilovat. Stačí tělo, hrazda, bradla a máte všechno. Chtěl bych časem umět pokročilejší prvky jako čistý muscle up, pistol dřepy, klik na jedné ruce a další. Možná bych časem jezdil i na soutěže, ale hlavní je, abych překonal sebe,“ má o svém cíli jasno Ondřej, který má vše před sebou.

„Mám hodně osob, ke kterým bych se chtěl v určitých věcech přiblížit, jedním je třeba Adam Raw. Je hodně lidí, kteří dokážou šílené věci. Já chci překonat sám sebe,“ dodal kluk, kterému před pár dny možná připadalo nemožné a šílené překonat sám sebe a předstoupit před 300 lidí a cvičit. On ale tu šílenost dokázal. Ideální začátek...

TROCHU ADRENALINU OD ÚNORA (nefunkční)

 

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat