Homepage Články Jak shodil 68 kilo? Svaly jsou vidět, to je super, říká dříve 170kilový Jirka

Jak shodil 68 kilo? Svaly jsou vidět, to je super, říká dříve 170kilový Jirka

Autor: streetworkout.cz

2

05.01.2017

Obrovský ohlas vyvolal příběh Jirky, který dokázal za 54 týdnů shodit 68 kilo. Vážil 170,5 kilo. Váha, která je snad už jen pro uhelné sklady na vážení. Jenže tenhle chlap si řekl - dost! Změnil komplexně vše - jídlo a přístup k tréninku, nedá dopustit na cvičení s vlastním tělem, street workout, hrazdy. Protože jste nám psali, jak jeho rok vypadal, jak vypadal jeho život předtím, připravili jsme rozhovor - Jirkův pohled na cvičení. (Foto v galerii Jiří Brandl)

Proč jste se rozhodl shodit?

Protože s mojí váhou co jsem měl předtím, se nedalo žít. Jednu chvíli jsem si říkal, jo jsem velký, jsem stroj, ale na druhou stranu, když jsem se kolikrát koukl na sebe do zrcadla, tak jsem se sám sobě zhnusil. Kozy mi visely, pupek jak balon, no hrůza. Tak jsem si řekl dost! Začnu od začátku. Ukážu lidem, že i z takového valibuka jde udělat bomba postavu. To se splnilo. Budu ještě lepší. I kdybych měl na ty hrazdě umřít, tak znovu vstanu a budu bojovat dál, protože hrazda je boží. Vím, že to je možná ujetý, ale jsem na sebe pyšný.

Měl jste plán?

Měl jsem 170,5 kilo, teď mám 97,5 kilo, nádhera. Původně jsem měl plán, že shodím na 100 kilo, ale když vidím výsledky, tak je to krása ty svaly, když na tobě hrají. Všechno je krásně vidět, no prostě super, super.

jiri-brandl

Jak to tedy začalo?

Řekl jsem dost. Začal jsem hubnout, že ukážu lidem, že i vyžraný člověk jako já dokáže nemožné. Změna cvičení a hlavně jídlo. To byla hlavní změna. Myslel jsem, že to nevydržím, že začnu zase žrát jako prokopnutý, ale řekl jsem si - NE. Ty sráči, chceš něco dokázat, tak na tom makej a nevzdávej to, protože jak to jednou vzdáš, tak nejsi nic. Máš pevnou vůli, tak ji využij. Věř si, tak se stalo.

Co bylo nejtěžší?

Byly tam obavy, ale v hlavě jsem to zlomil a řekl si, jak to dopadne, tak to dopadne. Abrakadabra povedlo se. A je to stále lepší.

Jaké byly první týdny?

Je fakt, že první měsíc jsem žádné výsledky moc neviděl. Sem tam haprovalo 6 kilo dolu pak zase nahoru, tak jsem se nevážil dva týdny. Potom jsem skočil na váhu a najednou jsem měl 8 kilo pryč.

Co bylo pro vás největší změnou?

Jenom jsem upravil jídlo a výsledky začaly bublat na povrch, inu je to o tom jak cvičíte, ale hlavně o tom - co jíte. Pokud budete jíst až do prasknutí, nikdy nezhubnete a můžete cvičit sebe víc, jak chcete, ale výsledek bude, jako jsem měl já – tlusťoch. Jídlo je základ.

Hrazdy jsou neuvěřitelný, říká dříve 170kilová mašina

Bylo snadné změnit styl života?

Při cvičení jsem si taky říkal, když mi lidi říkali - úprav jídlo, výsledek se dostaví. Já měl v hlavě myšlenku - jo, jo. Vykecej se. Ale je to pravda. Sám jsem tomu nějaký rok nevěřil, ale jednou jsem to zkusil a zázrak byl na světě.

Takže zlom v hlavě?

Je fakt, že v jednu chvíli byl moment, že na to kašlu. Stejně začnu přibírat zpátky, ale po chvíli se ve mně něco zlomilo, nevím jak to popsat, ale rozhodl jsem se u toho hubnutí zůstat. Jsem šťastný, že jsem vydržel, změnil se.

Jak jste se dostal k 170 kilům?

Když to vezmu kolem a kolem, tak ve svých dvaceti letech jsem vážil 85 kilo. Normální postava, ale řekl jsem si, že zkusím začít cvičit. Začátky byly těžký, snažil jsem se, co nejvíc to šlo. Měsíc za měsícem žádné výsledky a najednou jsem začal nabírat váhu.

To vám vadilo?

Ze začátku to vypadalo dobře, síla rostla, váha šla nahoru, ale po pár letech jsem začal nabírat jen tuk a vypadal jsem hrozně. Je fakt, že síla byla, ale to je tak vše. Postava se mi měnila před očima, až jsem se sám sobě hnusil.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat