Homepage Tréninky Jak přitvrdit v tréninku s vlastním tělem?

Jak přitvrdit v tréninku s vlastním tělem?

Autor: streetworkout.cz

7

12.01.2018

Občas potřebuje každý trénink posunout, překonat bariéru, mrtvý bod. Pokud jde o street workout, cvičení s vlastní vahou, jsou tací, kteří využívají k tréninku těžší varianty. Najdou si svoji "činku". Opasek s kotoučem, zátěžové vesty, negativní opakování, odporové gumy. Pokračujeme v seriálu - jak vidí street workout nejmladší generace. Jedna otázka a sedm odpovědí.

Street workout je cvičení převážné s vlastním tělem, jak si pomáháte, když chcete přidat na zátěži, obtížnosti? Každý má svůj pohled, zkušenost, ale v jednom se oslovená sedmička téměř celá shodla - jasně vedou .

Martin Matuška, 18 let, cvičí 3 roky, No Gravity Blansko

Párkrát jsem zkoušel takzvaný weighted, ale to mě nějak nechytlo. Odporové gumy jsem používal občas na muscle-up, teď je někdy používám na nácvik front levera, abych co nejvíce procítil zapojení všech svalových ,,kultur" nebo jak to mám nazvat. Jsem zvyklý trénovat vytrvalost, takže hodně sérií po více opakováních + samozřejmě kratší pauzy, nikdy jsem vyloženě objem nechtěl.

 Michal Vrtal, 24 let, cvičí 7 let, bydlí v Brně

Rád cvičím břicho a stojky, takže ramena a další svaly. Když si chci ztížit cvičení, tak buď uberu pauzu, přidám váhu nebo přidám nový cvik. Myslím, že jich znám dost.

Stewe Eri Manda, 22 let, bydlí v Blansku

V tréninku cvičím převážně s vlastní váhou, zvyšuju obtížnost tím, že přidávám opakování a série a až dosáhnu nějakého limitu nebo úrovně, tak přejdu na o něco těžší cvik z dané kategorie, tím se propracovávám k těžším a těžším cvikům. Hodně využívám odporové gumy, s nimi cvičím hrozně rád ať už při rozcvičce nebo při mobilitě a aktivním strečinku. Někdy mám také weighted období, vezmu si na sebe opasek a na něj připnu nějaký kotouč, nebo vezmu do ruky velkou osu a jedu mrtvoly. Ale to je jen výjimečně. Negativní opakování je taky super věc.

Pepa Žáček, 17 let, cvičí 2 roky, bydlí v Praze

Pomáhám si především opaskem se závažím, u některých cviků ke zvýšení obtížnosti skvěle poslouží i odporové gumy.

Richard Bartuška, 18 let, street workout cvičí 3,5 roku

Pokud si chci svůj workout okořenit, a taky to dělám každý trénink, tak si stěžuji cviky závažím, expandery (odporové gumy). Když mám období, kdy cvičím převážně s vlastním tělem, tak se snažím dělat nejobtížnější cviky na co nejvíce sérií, opakování a taky dlouhé sety. Kombinace pár cviků anebo takový good set na hrazdě je fajn (100 a více opakování ze shybu, muscle upu a bar dipu). Vlastně každý můj trénink je o nějakém překonávání.

Adam Kachťa Kachtík, 19 let, cvičí 3,5 roku, je ze Vsetína

Když si chci ztížit trénink, buď přidám závaží na opasek nebo dávám kratší pauzy a zvýším intenzitu. Budu si pořizovat do tréninku i zátěžovou vestu. Odporové gumy preferuji hlavně na zlepšení techniky nebo výuky cviku, ale občas si ní i ztěžuji kliky a dipy.

Honza Křivohlávek, 18 let, cvičí 3 roky, bydlí u Pardubic

Zátěžové vesty, kratší pauzy, negativní opakování, delší série, odporové gumy atd. Používám nejčastěji pás a kotouče, občas , odporové gumy, sparinga, který mi dělá trénink těžší např.: u kliku mě tlačí rukama dolů a v poslední době jsem zařadil do tréninku i tréninkovou masku.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat