Homepage Tréninky Jak na dokonalá záda, vliv podvědomí na hubnutí, rychlost v tréninku...

Jak na dokonalá záda, vliv podvědomí na hubnutí, rychlost v tréninku...

Autor: streetworkout.cz

6

31.05.2018

Využívat v tréninku oporu, kdy, jaké cviky jsou ideální pro dokonalá záda a co vliv podvědomí na hubnutí, případně rychlost v tréninku? Je tu pět vybraných témat a pět odpovědí, které najdete v knize Trénink vězně, kterou sepsal po letech za mřížemi Paul Coach Wade. Možná vás některé myšlenky překvapí, ale jsou vyzkoušené. ILUSTRAČNÍ FOTO: pixbay.com.

O dokonalých zádech: pokud chcete mít dokonale vypracovaná celá záda, navrhuji vám pravidelně cvičit následující tři cviky - vertikální tahy na nejširší zádový sval, horizontální tahy na horní polovinu zad a cviky na páteř. Při vertikálních tazích si můžete vybrat jeden ze shybů, při horizontálních tazích jednu z varianty horizontálních shybů nebo přednosů na hrazdě. A co se páteře týká, nic nepřekoná mosty!

O vlivu podvědomí: jen málokdy se mi stane, že žák, kterého trénuju metodou staré školy kalisteniky, nezhubne - a to se o to ani nemusí snažit. Dá se to vysvětlit něčím, čemu se říká vliv podvědomí. Když si dáváte do těla a snažíte se zvýšit počet opakování takových náročných cviků, jako jsou kliky, shyby nebo dřepy, váš zadní mozek si uvědomí, že mu tělesná váha dělá problém a části přebytečného tuku se zbaví. Zkuste cvičit tři měsíce a uvidíte, co se stane.

O posilování holení: mnoho atletů posiluje lýtkové svaly, ale jen velmi málo jich posiluje také svaly na přední straně nohy - na holeni. Nejlepším základním cvikem na posilování holení je dřep na jedné noze - o tom žádná. Něčeho se přidržte a zkuste si to. Stačí několik opakování a holeně vás budou pálit z ohromného tlaku, který pocítíte při snaze udržet chodidlo v potřebné poloze.

O rychlosti: pokud jste v kalistenice začátečník - tedy sportovec, který nedokáže udělat pátý stupeň shybů (2 série po 10 opakováních), kliků (2 série po 20 opakováních), přednožování (2 série po 20 opakováních) a dřepů (2 série po 30 opakováních) - měli byste všechny cviky dělat pomalu a precizně, abyste si osvojili správnou techniku těla a posílili si klouby. Po čase si k nim můžete přidat nové pohybové prvky. Středně a hodně pokročilí sportovci by v každém případě měli občas zařadit do tréninku i rychlejší, nebo dokonce výbušné cviky.

O cvičení s oporou: mnohé cviky v kalistenice jsou náročnější ve spodní poloze, protože natažené svaly jsou slabší. V těchto situacích vězni často používají  nějaký předmět - například basketbalový míč nebo hromádku knih, o kterou se mohou opřít a která jim bez velké námahy pomůže odrazit se „ode dna“. Například, když cvičíte dřep na jedné noze, můžete se jednou rukou „odrazit“.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat