Homepage Tréninky Atentát na nohy: 5 sérií a 7 cviků

Atentát na nohy: 5 sérií a 7 cviků

Autor: Honza

68

30.12.2019

Pokud zvládneš tento trénink, budeš rád/a, že dáš na pár dnů této partii pauzu. I když jsou nohy velká svalová skupina, musí také regenerovat. Po tréninkovém atentátu na ruce tu jsou nohy - sedm cviků v pěti sériích. Hodně štěstí.

Jako v předchozím tréninkovém plánu platí stejné doporučení. Důležitá je technika provedení, ne počty opakování. Čeká tě celkem pět kol, v každém odcvičíš sedm cviků. Jako poslední tě čekají pistole, dřepy na jedné noze. Pokud budeš mít dost a nedal/a bys celý trénink, poslední cvik vynech. Kdo bude mít problém s předepsanými počty, může začít na polovině.


PRVNÍ DÍL: 


ATENTÁT NA RUCE


PROGRAM TRÉNINKU

Výpady, nohy střídavě - 20 opakování každá noha



Dřepy - 30 opakování



Švihadlo - 100 opakování



Dřepy s výskokem - 15 opakování



Výskoky na bednu - 15 opakování



Výpony - 30 opakování každá noha



Pistole, dřep na jedné noze - maximum


Jako první jsou na řadě výpady, každý je zná. Nikam nespěchej, tělo vzpřímené, při pohybu nahoru vydechuj.

Následují klasické dřepy. Nohy na šířku ramen, nezvedat paty, stehna vždy minimálně vodorovně s podložkou a ruce nech volně před tělem.

Následují skoky přes švihadlo. Je to jediná pomůcka, kterou budeš potřebovat, tak se neboj do ní investovat. Vejde se ti do kapsy a může ti nahradit i nudné běhání. Hlídej si, ať se obě ruce pohybují stejně a neskáčeš křivě.

Dřep s výskokem, cvik na výbušnost. Když se budeš odrážet, jdi na špičky. Dbej na správné provedení cviku, ať si nehneš se zády.

Trochu klidu pro stehna, následují výpony na špičkách, základní cvik na lýtka.

Pistole, pokud máš sílu, je tu poslední cvik. Dřep na jedné noze a maximum opakování. I dvě se počítají, příště budeš lepší.

Po každém cviku si dej 20 sekund pauzu. Až odjedeš celou sedmičku cviků, čeká tě větší pauza – 2 minuty. Poté hurá do dalšího kola. Až jich dáš celkem pět, budeš rád/a, že máš po tréninku. Pokud chceš víc kol, je to na tobě. Jen nezapomínej na správné provedení cviků a dokončení celého tréninku. Ať to cvičí!




Honza

Fyzioterapeut, který se street workoutu věnuje od roku 2013. Je členem týmu Workout Mělník a na českých street workoutových soutěžích získal celkem 8 zlatých medailí. V roce 2019 reprezentoval naší zemi na mistrovství světa ve freestylu v Moskvě.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat