Homepage Rozhovory Plnokrevník na hrazdě. Mašina z Vyškova naházela 104 dipů!

Plnokrevník na hrazdě. Mašina z Vyškova naházela 104 dipů!

Autor: streetworkout.cz

20

30.06.2016

Postavou nepřipomíná nadupaného šíleného plnokrevníka, ale když spustí své dvě podkovy do klusu, neví, kdy přestat. Stanislav Dvořák, to je Pan triceps, který umí dipy (kliky na bradlech) tak, že ostatní jen zírají. Když jede on, stačí si užít svoji slávu další tři. Při battlu v Rakovníku jich nasázel 104! Ano, jiní dávají třetinu, on hodil do placu kilo. A podle všeho neřekl poslední slovo. „V tréninku jedu jen sety, případně vytrvalost. Sestavím plán ze základních prvků - muscle - up, shyby, dipy na baru, normální dipy, kliky - jedu furt,“ řekl vyznavač sets and reps serveru streetworkout.cz.

Kolik jezdíte sérií, opakování v tréninku? Nebo to je tajný?

Tajný to není, jedu sety, záleží, jak jsou obtížný. Většinou si dávám 70, 80, někdy i 100 reps, pak je tam narvu. Takhle dám čtyři, pět setů, potom něco na dojetí.

Příklad?

Dám si muscle up, 10 dipů, a to pětkrát dokola, což je 55 reps. Pak jedu třeba 20 shybů a 30 kliků.

Kolikrát týdně cvičíte?

Už jsem to hodně omezil, ale před zraněním ramene šestkrát týdně. Teď čtyřikrát.


Co na to tělo, regeneruje lépe, aby pak zvládlo nabouchat stovku dipů?

Cítím se trochu líp, ale to je asi taky věkem, je mi devětadvacet.

V Rakovníku všichni na 104 dipů koukali, je to váš rekord?

Je to osobák, stovka bylo moje tajné číslo. Na tréninku jsem měl maximálku 82. Říkal jsem si, že atmosféra mě vyburcuje, tak jsem věřil v kilo. Potřebuju adrenalin.

Objevily se pak i nějaké hlasy na facebooku, které vám to nepřály ...

Kdo mě zná, tak ví, že my si jedeme ve Vyškově svoje, máme svůj názor, rád si poslechnu jiný, ale pro mě je posilování a cvičení dobrý, protože mě to baví, proto to dělám. Mám cíle, tím třeba byla stovka, chtěl jsem, aby to někdo viděl, tak jsem to udělal.

Co je dalším cílem?

Zatím nemám žádný. Do budoucna bych chtěl, aby co nejvíce lidí cvičilo reps a bylo více soutěží, rád bych šel příkladem. Lidí je čím dál více, překvapilo mě, kolik lidí bylo v Rakovníku (56), to je obrovské číslo, čekal jsem polovinu. Jsem rád, že to lidi berou jako cvičení, ne jako skákání po hrazdách.


Takže vy preferujete sets and reps?

Já jedu jen sets and reps, mě free style nenaplňuje. Dříve jsem ho jel, ale před rokem jsem si vykloubil rameno, už tenkrát mě to nebavilo. Jedu prostě jen basic základy.

Víte o někom ve světě, kdo by dal více dipů?

Nevím. Údajně Danny Montana dal kolem 120, ale ofiko rekord to asi není.

Takže 120 bude ta hranice pro vás?

Neříkám, že bych nechtěl.

A co provést oficiální záznam pro Guinessovu knihu rekordů?

To mě nenapadlo. My s kluky ve Vyškově cvičíme pro sebe, baví nás to, zamakáme si. Když se jede, tak se jede. Zasmějeme se, ale hlavně nás to baví. Neříkám, že by nebylo pěkný mít světový rekord, ale můj hlavní cíl to není.

Každý battle má trochu jiná pravidla, je to problém třeba pro vás?

Není. Jak si je pořadatel nastaví, tak budou, budu je respektovat. Samozřejmě jsem se na facebooku dočetl, že moje dipy byly nekvalitní, já ale jen respektoval pravidla. Když tam bude, že mám každý dip nahoře podržet a prolomit 100 stupňů, tak to tak udělám. Pravidla jsou na pořadatelích, to schvaluju.


streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat