Homepage Liga Hecování Titánů. Workouter Šanda a strongman Tkadlčík testovali páru

Hecování Titánů. Workouter Šanda a strongman Tkadlčík testovali páru

Autor: streetworkout.cz

4

25.01.2017

Bylo to výjimečné setkání, o kterém se vědělo. Ale jen trochu a ne všichni. Až na místě ti dva vše upekli. Potkali se, ne u Kolína, ale ve Fitness Bitevní pole. Nakonec si skoro padli kolem ramen, sedli si. Dvě hory svalů, které se smály, hecovaly se a hlavně si mákly. Pavel Šanda, zástupce street workoutu a Jiří Tkadlčík, strongman a jeden z nejsilnějších chlapů na světě. Narazili na sebe při předpremiéře Czech League Streeteotkout.cz. Tihle dva se bavili. A ne jen sebe, pořádně provětrali hlasivky dalších, kteří je hecovali. Oni zase natahali pár tun železa při weighted. (Fotky v galerii: Jiří Tkadlčík, Jiří Novák)

Jak hodnotíte hecování s Jirkou/Pavlem?

Pavel Šanda: Bylo to přesně tak, jak to má být. Žádné ego a jen láska k pohybu, ke sportu. Vzhledem k tomu, že jsme odcvičili prakticky vše, tak to bylo super. Jirka je profík v tom co dělá. Pro mne bylo potěšením s ním cvičit a hecovat se. Můj názor je, ze člověka hodně dobře poznáte právě při cvičení. Jak reaguje, jaké má srdce do toho jít. On je člověk na správném místě a má můj respekt. Ve sportech panuje obrovská rivalita, kulturisti nadávají na workoutery, workouteři na crossfitery atd. Bylo skvělé, že dva lidi z odlišných sportů si podle mého dokázali parádně zacvičit a udělat skvělou show pro lidi a tím je také namotivovat. I když má každý to své, myslím, že jsme si dali navzájem slušně zabrat. Za mne skvělá akce a rozhodně ne poslední.

Jiří Tkadlčík: Hecování bylo super, musím říct, že Pavel je na street workoutera opravdu silný, ještě před startem našeho battlu jsme spolu šli benchovat a dal 3x 160 kilo jen tak, takže mě mile překvapil. Stejně tak mě bavilo, že zkusil i disciplíny strongmana, kdy se nebál atlasů a rád zkusil něco nového. Na jeho dip se 134kg na opasku a skoro i 144kg budu vzpomínat dlouho :-).

Jaké byly vaše výkony, kolik jste nasázeli?

Pavel Šanda: Pokud to vezmu od začátku, projeli jsme téměř vše. Sice ne vše na maximum, ale i tak padlo kolem 170 kilo na bench, 200 kilo na dřep, 135 kilo na dip (145 kilo jsem zkusil, dostal jsem se za kritickou hranici, ale síla už chyběla, tak snad příště). Dále cca 80 kilo na shyb, a nakonec myslím 120 kilo, to jsme zvedali atlasy (kameny). Vždy to může být lepší, ale za mne spokojenost.

Jiří Tkadlčík: S výkony jsem vcelku spokojen - snažil jsem se držet tempo, i když jsem od začátku věděl, že nedávné zranění mě bude omezovat, podle toho ten dip také vypadal. Dal jsem ale 114 kilo zátěže na opasku, což je k mým 108 kilům celkem pěkná váha. Nemůžu říct, že bych vyloženě nebyl spokojen. Na shybech jsem skončil na 60 kilech na opasku bez trhaček, tam už to bylo trošku vlažné, spíše jsme všichni spěchali na atlasový kameny, kde jsem předvedl několikrát 170 kilo. Tady jsem spokojen hodně. Mimo to jsem dřepl bez rukou v průběhu rozcvičky 220 kilo, moje nové PR. To se ale do akce kalisteniků nepočítá, takže zamakám na dipech a příště se pokusím Pavla aspoň lehce dohnat!

V sobotu proběhla první akce Czech League Streetworkout.cz, jak ji hodnotíte?

Pavel Šanda: Akce je novinka na celé scéně a podle mne má svoji budoucnost, alespoň pro "vytrvalce" a lidi co jedou klasický sets&reps. Byla skvělá účast i atmosféra. Všechny soutěže budou myslím hodně zajímavé jak pro atlety i pro diváky. Rozhodně je to příležitost pro ty, kteří zatím netahají váhy a jedou si svoje. Jděte do toho, tohle je příležitost pro vás! Organizace i propojení s naší show byla parádní. Za mne - rozhodně podpořte tuto akci, je jen na vás kam se posunou naše hranice.

Jiří Tkadlčík: Sobotní akci hodnotím hodně pozitivně, rád jsem poznal nový okruh lidí, a jak už jsem psal - Pavel mě překvapil tím, jak komplexně dře a jakou má sílu, za to jsem rád! Organizace byla také bezchybná a vše bylo hodně svižné, takže za mě palec jedině nahoru!

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat