Homepage Články Kareš jde překonat světový rekord - 24 hodin shybů. Už za pár dní

Kareš jde překonat světový rekord - 24 hodin shybů. Už za pár dní

Autor: streetworkout.cz

1

12.10.2016

A je to tu opět. Lidi budou nevěřícně kroutit hlavou, on pojede jako stroj, který bude házet jeden shyb za druhým. Co jeden za druhým. Stovky, tisíce. Český mág ve shybech Jan Kareš se chystá na další zápis o světový rekord. Přetahovaná s mladým Američanem napíše své další pokračování. O co půjde tentokrát? Andrew Shapiro dal za 24 hodin v květnu 7306 shybů a překonal Kareše, který jich dal předtím 6800. (Titulní foto: Mario Juck photography)

Za pár dní má dojít k dalšímu přepisování rekordních tabulek, tentokrát by Kareš rád opět usedl na trůn. Čtyřiadvacetihodinová akce proběhne v Praze mezi 22. - 23. říjnem od 14 hodin v Metropoli Zličín.

„Jdu hlavně udělat exhibici a motivovat lidí, aby nedělali blbosti podle časopisů. Kolik dám shybů nevím, zkusím víc než ten mladý Amík. Za 12 hodin mám udělat odhadem průměrně 8 shybů každou minutu. Když bude den, tak to dám,“ svěřil se webu streetworkout.cz Kareš, který se na akci speciálně nepřipravuje. Jede si stále to svoje, trénuje.

Středoškolák hází tisíce shybů a prohání Kareše

Rekord! Čech dal za 6 hodin 3569 shybů! Jak trénoval v roce 1995?

„Cvičím 3 - 4x týdně. Většinou celé tělo, někdy zase jen shyby. Prostě jak kdy. Neřeším to. Hlavní je motivace v hlavě, ta je jiná než ego,“ je nad věcí Kareš, který si v rámci tréninku v úterý švihl pravděpodobně jiný světový rekord. Za 30 minut dal 548 shybů!  "Jen tak jsem to zkusil. Stále jdeme nahoru, stáří je iluze!!!" napsal na svůj facebook.

V květnu dal Američan za šest hodin 3515 shybů, což byl světový rekord. Za 12 hodin 5742 opakování, další světový rekord a za 24 hodin předvedl 7306 shybů. Ano, další rekord a překonání Kareše, který naházel 6800 shybů. „Bylo to na krev, pot a hodiny a hodiny a hodiny tvrdé práce. Vždycky jsem měl rád výzvy,“ přiznal v květnu středoškolák, který si splnil cíl, dosáhl na světový rekord. Teď mu ho chce vzít zase Čech.

Uspěje? Streetworkout.cz bude přímo u toho - počítat, cvičit. Tady se dočtete první dojmy po 24 hodinovém masakru.

Pokus o překonání světového rekordu ve shybech na 24 hodin

Datum: 22 - 23. 10

Čas: 14 hodin

Místo: Praha, Metropole Zličín

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat