Homepage Články Žádný problém. Středoškolák hází tisíce shybů a prohání Kareše

Žádný problém. Středoškolák hází tisíce shybů a prohání Kareše

Autor: streetworkout.cz

1

28.08.2016

Je to sice boj na dálku, ale má svoje grády. Sedmnáctiletý Američan Andrew Shapiro a dvaačtyřicetiletý Čech Jan Kareš. Mistři hrazd, kteří hází tisíce shybů na počkání. Oni dva se přetahují v maratónech, v hodinových maratónech. Jaká je současná situace?

V květnu dal Američan za šest hodin 3515 shybů, což byl světový rekord. Za 12 hodin dal 5742, další světový rekord a za 24 hodin předvedl 7306 shybů. Ano, další rekord a překonání Kareše, který naházel 6800 shybů. Kdo koho kdy zase trumfne?

Proč to vše Američan dělal, navíc tak mladý? Vše začal po diagnóze rakoviny u svého otce, stal se bojovníkem, přímo v show Amerického Ninjy. „Bylo to na krev, pot a hodiny a hodiny a hodiny tvrdé práce. Vždycky jsem měl rád výzvy,“ přiznal v květnu středoškolák, který si splnil cíl, měl světový rekord, navíc vybral 4 tisíce dolarů pro American Cancer Society. Během pokusu jedl sushi a ananas, Kareš si zase jede na fitness dortících. A ty zatím vítězí, aspoň na čas šest hodin. Čech minulou sobotu v Bratislavě provedl za tuto dobu 3569 shybů a překonal o 54 opakování Shapira. Teď je na řadě Američan. Kdy a kolik?

"Dal jsem jen šest hodin a překonal jsem mladého a silného Američana, kterým je Andrew Shapiro, dal jsem o 54 shybů více, celkem 3569 shybů," byl spokojený v neděli Kareš. Jak odpoví na tuto hozenou rukavici za oceánem?

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat