Homepage Články Zázraky přírody, na které se zapomnělo. Málem!

Zázraky přírody, na které se zapomnělo. Málem!

Autor: streetworkout.cz

28

29.11.2017

Předsudky a zážitky ze školních jídelen ji smetly z hlavního jídelního stolu celých rodin. Červená řepa je na pokraji zájmu, je odstavena k vyhubení. Neprávem. Měla by nastat řepná kampaň. A nyní je ideální období, podzim, to je čas poslat tělu tento přírodní zázrak. Kdo zatěžuje více tělo, měl by se i o sebe více starat. A trénink je zátěž. A nejde jen o řepu, znáte Ostropestřec mariánský?

Řepa je regionální potravina, která obsahuje velké množství tělu prospěšných látek – zejména vitamíny, minerály, stopové prvky a antioxidanty. Z vitamínů lze jmenovat například vitamín B a C, z minerálů pak vápník, hořčík a draslík. Mezi cenné stopové prvky obsažené v červené řepě se řadí rubidium a cesium. Rubidium dává řepě červenou barvu, je spojováno s prevencí a léčbou rakovinného bujení. Díky komplexnímu složení tento kořen dodává pružnost pleti i vlasům, zpomaluje stárnutí organismu. Vždyť první záznamy o řepě jsou už 3000 let staré.

Řepa jako první přírodní dar. Druhým je Ostropestřec mariánský (nefunkční) . Bylina charakteristická svým fialovým bodlákovitým květenstvím. Tváří se nepřístupně, ale nedejte na první dojem. Na první pohled vypadá jako obyčejná rostlina, ale není tomu tak.

Ostropestřec mariánský: přispívá k normálnímu trávení a funkci jater, pomáhá podporovat přirozenou funkci jater, podporuje přirozenou obranyschopnost - odolnost.

Červená řepa: snižuje krevní tlak, posiluje imunitní systém, má pozitivní vliv na zrak, podporuje kardiovaskulární systém a pomáhá činnosti žaludku.

Ostropestřec mariánský: jedná se o rostlinu s velkým množstvím prospěšných látek, které se souhrnně označují jako silymarin. Účinky silymarinu na lidský organismus jsou skoro až zázračné. Největší účinky vykazuje silymarin na játra. Játra jsou největší exokrinní žlázou (vytvářejí žluč, která je transportována do tenkého střeva) v těle a fungují také jako detoxikační orgán. Detoxikační funkce jater je enormně zatěžována v období zvýšeného výskytu nemocí (jaro a podzim), užíváním alkoholu a při dlouhodobém užívání léků.

Dva dary přírody, proč je nevyužít dohromady. Firmu Alvifit napadlo zkombinovat účinky ostropestřce mariánského a červené řepy (nefunkční) .

Oba produkty obsahují velké množství zdraví prospěšných látek, zejména vitamínů a antioxidantů, což jsou látky, které náš organismus ve zvýšené míře potřebuje, což se v nadcházejícím počasí určitě hodí. Dále také při nemoci nebo při dlouhodobém užívání léků. Kombinace ostropestřce a červené řepy nabízí dvojnásobný účinek.

Jak jsme již zmínili, červená řepa obsahuje vitamíny, minerály, stopové prvky a antioxidanty. Ostropestřec mariánský přispívá k normálnímu trávení a funkci jater, pomáhá podporovat přirozenou funkci jater a podporuje přirozenou obranyschopnost. A tohle vše vaše tělo v dnešní hektické době potřebuje. Navíc přichází období plískanic a nápor bacilů. Lepší myslet na prevenci a být v kondici než řešit následky a být mimo hru, třeba mimo trénink. JAK SNADNO VYUŽÍT TYTO DVA DARY PŘÍRODY?

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat