Homepage Články Víkendová výzva má prvního výherce. Kdo to byl? A jeho čas na 100 shybů?

Víkendová výzva má prvního výherce. Kdo to byl? A jeho čas na 100 shybů?

Autor: streetworkout.cz

0

08.07.2016

Nejde jen absolvovat výzvu, ale také ji včas poslat. Na to příště pozor, jednoho opozdilce už tu máme. Prvním vítězem víkendové výzvy se stal Karel Komárek, který 100 shybů dal za 11:49 minuty. Je to dobrý čas, byli byste lepší? Příště se stačí jen zapojit a poslat výsledek, snadné. „Důležité je se porovnávat sám se sebou a být lepší, i kdyby jen o kousek jak včera, pořád se nějak testovat a posouvat svoje hranice a zónu komfortu a bolesti,“ má jasno první výherce.

Jak dlouho cvičíte?

Se mnou a cvičením to je složitější. Od cca 1. - 2. třídy  do teď se věnuji tradičnímu stylu karate Go - Ju Ryu u nás v Lounech. V 15 letech jsem se na tři roky zbláznil do tancování - hip hop a break dance. V té době jsem si ještě doslova odchytil na ulici jednoho kluka, kterého jsem asi hodinu sledoval, jak skáče parkour, začal jsem se ho od něj učit. Už v té době jsem si jako trénink na posílení dával sérii shybů a kliků před barákem, kde jsme měli ještě ty staré sušáky na prádlo (smích). Jednou týdně si dávám lekce kondičního boxu v místním Luna gymu a samozřejmě se jdu i rád proběhnout, občas zajdu i do posilovny a kdykoliv je čas, jdu k nám na workout hřiště.

Proč zrovna street workout?

Už od mala jsem raději trávil čas venku, ať už to bylo trénování parkouru nebo jsme se s kluky sebrali a šli si trénovat break dance před kulturák. Ve fitku jsem nikdy moc nevydržel, i když se o to pořád pokouším, abych měl nějakou obměnu, ale posilování s vlastní vahou mě bere mnohem více a street workout mi dává úplně vše, co potřebuju a chci.

Máte rád shyby?

No, člověk je musí milovat i nesnášet, takže určitě mám (smích).

Jak často je cvičíte?

To je strašně individuální, nemám nějak pevně daný rozvrh, že v ten a ten den pojedu zrovna shyby. Vzhledem k práci a ostatním aktivitám to beru spíš pocitově. Jak je čas a energie.

Jak jste jel výzvu 100 shybů - po kolika opakováních, jaké přestávky?

Věděl jsem, že nejlepší bude držet se zaručeného postupu. Minulý měsíc jsem si jezdil doma výzvu na 10 minut a dělal jsem shyby po dvou. Dostal jsem se tehdy na 94 shybů, takže jsem věděl, že by to mohlo být časově i náročností vlastně stejné. Samozřejmě jsem to chtěl mít rychleji, a tak jsem začátek přepálil. Dal jsem si 4 série po 5 opakováních s maximálně 5 sekundovou pauzou. Poté jsem jel po dvou shybech s dvojnásobnou pauzou. Od 50 už to začalo být peklo. Někdy jsem musel jet i jen po jednom shybu, ale nakonec jsem se k tomu díky kamarádovi, který mě celou dobu podporoval a kontroloval, dostal. (Pár mi jich neuznal, byl nekompromisní). Stovku jsem dal nakonec za 11:49.

Jsou podobné výzvy dobré pro zlepšení?

Za mě rozhodně ano! Když jsem si dělal svoji výzvu na deset minut každý pátý den, z cca 70 shybů za 10 minut jsem udělal po měsíci cca 90. To mě hrozně motivovalo, je důležité se porovnávat sám se sebou a být lepší, i kdyby jen o kousek jak včera, pořád se nějak testovat a posouvat svoje hranice a zónu komfortu a bolesti.

Smolař týdne: Slávek Novotný mohl vyhrát, ale neposlal údaje, vzpomněl si o den později. Jemu 100 shybů trvalo 6:48 minuty. Tak snad příště. Večer přijde nová víkendová výzva

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat