Homepage Články Bitva o světový rekord! Překoná Češka krajanku? Ve hře je 1600 shybů za 6 hodin!

Bitva o světový rekord! Překoná Češka krajanku? Ve hře je 1600 shybů za 6 hodin!

Autor: streetworkout.cz

28

21.12.2017

Vánoce, čas odpočinku? Ne! Lenka Strolená se rozhodla, že se dva dny před Štědrým dnem pokusí překonat světový rekord. Počet shybů, který nedá ani většina chlapů. Za šest hodin chce holka ze Sokolova dát 1600 opakování. Pokud uspěje, překoná Češku, a to sestru Jana Kareše, který drží několik rekordů právě ve shybech. Ženský rekordní zápis drží Eliška Karešová už devět let.

Kde a kdy pokus proběhne?

Pokus proběhne v mém druhém domově ve Fitness Ural v Sokolově, a to v pátek 22. prosince.

Jaký je současný rekord?

Současný rekord je 1574 shybů.

Kolik chcete dát shybů vy?

Chtěla bych dát 1600 opakování.

Jaká bude taktika?

Mám připravený plán: První hodina 3+3 shyby do minuty, což je 360, druhá hodina 3+2, to je 300. Zbylé čtyři hodiny pak už jen 2+2  Přestávky mi vychází na 20-25 sekund. Nebudu se zbytečně někam hnát, uvidíme, jak na tom budu. Hlavně se nenechat vyhecovat a strhnout.

Jak probíhal trénink na šest hodin shybů?

Trénink moc neprobíhal, nebylo tolik času na přípravu, jak bych potřebovala. Přípravu jsem začala hned po mistrovství světa v trojboji. Začala jsem na 20 minutách 3+2 shyby za minutu a postupně přidávala jak čas, tak počet shybů. Nejdéle jsem šla 90 minut a celkem v pohodě, ale je to jen čtvrtina z celkového času. Využívala jsem tréninky jak s klienty, tak i s parťáky na cvičení. Jela jsem komplet celé tělo, nejen shyby.

Co všechno budete mít kolem sebe?

Potřeba bude magnesium, ale nejen to na ruce :-). Budu mít na rukách, jak nazvali na Ronnie, gumové chňapky, dále tejpy, hodily by se i náhradní ruce. K pití si namíchám, kombinaci BCAA, maltodextrinu a čerstvý grep. Nemůže chybět Spike Burn od USN (energetický nápoj). Jídlo je jasné, chilli čokoláda a banány, stejně na jídlo nebude moc času. Lidi kolem sebe budu potřebovat, už jen jako podporu. Budu mít i človíčka co mne bude celou dobu natáčet a zajistí celý pokus online. Počet shybů by mělo být vidět přímo v průběhu pokusu.

Kdy bude nejhůř?

Těžko říct, ale myslím, že čtvrtá až pátá hodina. Uvidíme, jak to bude zvládat tělo a jak se s tím vším popere hlava.

Lenka Strolená, padne světový rekord? Lenka Strolená, padne světový rekord?

Co může rekordní pokus zhatit?

Doufám, že nic, ale možností je spousta - třeba stržené mozoly, i když s bolestí se poprat umím, takže asi jen kdyby mě zklamalo vlastní tělo. Hnacím motorem pro mne budou lidi, kteří mne přijdou podpořit, ale i to, že to nedělám jen pro sebe. Společně můžeme podpořit Vendy Duškovou, což je 18letá slečna na vozíku, která závodně plave a je v tom velmi dobrá, takže v době, kdy budu viset na hrazdě, se bude vybírat na její podporu. Ural Fitness a Romana Štěpánková ji chtějí podpořit tím, že každý vstup do fitka půjde za ní, takže věřte, že se pokusím, aby mi pokus nic nezhatilo. Budu se řídit radami od Jana Kareše a ono to padne. Když neuspěji já, aspoň podpoříme jiného sportovce.

Současný rekord drží Karešova sestra, to bude trochu pikantní, ne? Vy sama se s Janem Karešem dobře znáte.

Ano, jeho sestra Eliška má tento rekord :-).

Když rekord padne, co to bude pro vás znamenat?

Splním si další cíl, bude to znamenat, že je vše možné. Ukážu tím, že když si něco umaneme, chce to jen chtít. Pro mne to bude odraz k dalším cílům.

Byl by to předčasný vánoční dárek?

Tak to by byl sakra parádní vánoční dárek.

Jak vidíte budoucnost, jiné rekordy, více hodin?

Pořád mi v hlavě leží shyby na dvanáct hodin, takže v budoucnu vidím i jiné rekordy.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat