Homepage Tréninky 5 cviků do přírody. Tohle jste ještě dohromady nezkusili

5 cviků do přírody. Tohle jste ještě dohromady nezkusili

Autor: streetworkout.cz

14

31.03.2017

Druhé punkové dostaveníčko je tu. A jak jsme čekali, bylo kolem prvního krapek veselo. Kontroverzní postavy prostě budí emoce. Lepší když budí, kdo nebudí, je mrtvý. Takže po úvodu, který byl easy, dneska přitvrdíme tělu, následuje hard v podání Jakuba Bíny, potetovaného typa, sportovce a muzikanta. Opět se budeme držet cvičení jen s vlastním tělem, street workout nejsou jen hrazdy. Co tu dneska při pátku máme, co si zkusíte o víkendu? Stojku o strom, dáte? Co si dát pár kopečků, ano běhání, které vám způsobí kyslíkový dluh? Jak chodí pavouci, přece jako spiderman. Běh a výpady vám zničí podvozek a nesmí chybět základ základů u street workoutu, tedy shyby. Pětice cviků, které si můžete prubnout místo výšlapu na Matějskou.  Určitě to je levnější :-). V létě se vás nikdo ptát nebude, jak bylo na procházce na Petříně, ten tam bude dalších 100 let. Jděte makat. FOTO: Red Bull Media House/Lukáš Wagneter.

Stojka o strom s tlakem na ramena (horní polovina těla)

Do stojky se dostanete tak, že dáte ruce ke stromu a vyšvihnete k němu nohy. Pak už je třeba trochu silnější ramena, protože tlak na ně je velký. Pokud tedy nezvládnete kontrolovat tlak nahoru dolu, zkuste ve stojce aspoň vydržet. Pozor na prolamování beder a krčení hlavy, protože při špatném provedení si něčím hnete jedna dvě.

 

Sprinty do kopců (stehna a zadek plus zvýšení kapacity plic)

Najděte si kopec aspoň 50 metrů s co největším převýšením, který zvládnete vysprintovat. Celou dobu jeďte úplně na maximum a dolů vždy vyklusejte a znovu zase nahoru. První kopec bude trochu peklo, ale nebojte, ty další vlastně taky.

5 cviků od potetovaného týpka, který je závislý na sportu

Jakub Bína2

Spidermani do kopce (celé tělo)

A když už jsem na kopci, ještě ho trochu využijeme. Jelikož Red Bull 400 je za dveřmi, je třeba na tento šílený výběh do harrachovského skokanského můstku trochu potrénovat. Základní pozice je v kliku, poté přitahujete vždy koleno k lokti a jdete rukama do kliku. Následně přeneste váhu na druhou ruku a zase o krok dále. Dávejte si opět pozor na bedra a stahujte lopatky.

UŽ JSI SLYŠEL, JEDEŠ DO BRNA 22. DUBNA NA CZECH LEAGUE STREETWORKOUT.CZ? (nefunkční)

Shyby (záda, paže)

Základní pozice je vždy ve vyvěšení. Poté pomalu zapojujte sval po svalu. První stáhněte lopatky, tlačte hrudník směrem k hrazdě a stahujte poslední dvě žebra k břichu, poté pomalu dolů opět do vyvěšení.

Běh ve výpadech (stehna a zadek)

Výpady už tu byly milionkrát, proto je třeba malý upgrade. Vytyčte si vzdálenost zhruba 20 metrů a dělejte výpady tam a zpět. Základní pozice je tedy ve výpadu, poté se odrazíte co nejdále a hned jak půjde koleno k zemi, zase vydejte co největší sílu na pohyb vpřed. A dejte si pozor, ať si nerozbijete koleno.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat