Homepage Tréninky 5 cviků od potetovaného týpka, který je závislý na sportu

5 cviků od potetovaného týpka, který je závislý na sportu

Autor: streetworkout.cz

16

24.03.2017

Cvičí, zpívá, běhá. Za tímhle kousek lidi jdou. Pak se najdou tací, kterým se staví vlasy na hlavě. Stačí se podívat. Jakub Bína má na sobě více inkoustu, má rád tetování, na hlavě číro, u kterého mění barvy jako při změně ročního období. K tomu je členem kapely Skyline, dále vystupuje pod pseudonymem MC Jacob. A jako poslední, je závislý. Je závislý na sportu. Takže proč se nepodívat do jeho sportovní kuchyně. Jak on cvičí venku, co doporučuje, protože jaro se blíží. První ze tří sportovních dýchánků startuje. Začneme s jednoduchou verzí, která není klasickým street workoutem na hrazdách, ale dá vám zabrat. Změna vždy tělo šokuje a pomůže mu k progresu. Ve druhém dílu přitvrdíme a nakonec si dáme trochu více kardia. FOTO: Red Bull Media House/Lukáš Wagneter .

Se stoupající rtutí na teploměru můžeme venku potkat čím dál více sportujících odvážlivců. A v čem je takový venkovní trénink lepší? Těch kladů je poměrně dost:

jste na čerstvém vzduchu

dostanete se do přírody

neplatíte žádné vstupné

oprostíte se od všech displejů a zavřených dveří a prostě vyvětráte hlavu

je tu menší pravděpodobnost, že vás někdo bude při tréninku brzdit (určitě znáte, když přijdete na hrazdy ve fitku a objeví se mluvící Pepík, který vám musí říct, jaký byl jeho víkend, kolik toho snědl, koho potkal a tak dále)

opálíte se a nebudete vypadat jak Bílí chodci z Hry o trůny

na ostatní důvody zkuste přijít sami venku, bude toho ještě hodně. Ale teď pět cviků, abychom jenom netlachali

Capoeira - (ginga nohy a zadek)

Skvělý a zábavný cvik na začátek tréninku, který vás rozehřeje. Základní pozice je v dřepu. Pak je to zase jen dřep, výpad, dřep, výpad a to celé dokola. Dejte si pozor na držení zad a snažte se být co nejvíc u země. Nekulaťte záda.

Kliky o lavičku (paže a prsa)

Základní pozice držte s rukama opřenýma o lavičku, které jsou přímo pod rameny. Snižte se pomalu hrudníkem dolu k lavičce, nahoru se vracejte více dynamicky. Dejte si pozor na prolamování beder, takže držte neustále zpevněné břicho.

A TOHLE ZNÁTE? 7 nejlepších cviků podle vás. Trénink pro celé tělo

LW_160607_Red_Bull_Jacob_MensLife_Prague_CZ_LQ_0018

Sprint (stehna a zadek plus zvýšení kapacity plic)

Zde je důležité, abyste byli pořádně rozehřátí, protože by mohlo hrozit, že si něco utrhnete. Při sprintu tlačte kolena vysoko a natahujte nohy co nejdál, nakloňte tělo dopředu a nezapomeňte hodně dýchat. Při sprintu, ač se vám to nezdá, maká celé tělo.

Kačáci (nohy a zadek)

Základní poloha v dřepu a dále postupujte pomalu kousek po kousíčku malými krůčky vpřed. Pozor, došlapujte a odrážejte se vždy z celého chodidla, takže se nesnažte dělat žádné dlouhé kroky.

Plank (břicho)

Opřete se o předloktí, srovnejte záda do roviny, stáhněte břicho a držte! Dávejte si pozor na prolamování beder a vystouplé lopatky. Nesnažte se také v planku držet za každou cenu a vydržte pouze do doby, kdy bude vaše technika správná.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat