Homepage Tréninky Zahřátí, které není pro každého. Aneb dva profíci na hřišti

Zahřátí, které není pro každého. Aneb dva profíci na hřišti

Autor: streetworkout.cz

15

16.11.2018

Zahřátí svalstva, šlach a úponů je před tréninkem důležité. A to z více důvodů - bude se vám lépe cvičit, zvládnete více opakování, předcházíte zranění. Tři důvody, které jsou pádným argumentem, abyste tento krok v tréninku nevynechávali. Jsou ale tací, kteří jsou na daleko vyšší fyzické úrovni, takže si mohou také více v rozehřívací fází dovolit. A to je dnešní případ.

Až uvidíte ve videu rozcvičku těchto dvou namakanců, tak možná nebudete věřit, hlavně v prvním případě. Tohle je pro většinu klasický trénink, kde si sáhnou možná i na dno. Jenže oni to mají jinak, trénují dlouho, mají zkušenosti, tělo je navyklé.

V tomto videu dva profíci kalisteniky představí své osobní rutiny pro zahřátí, které podstupují před tréninkem. Každý z nich během těchto cvičení procvičí většinu svalových skupin. Pokud zvládnete, můžete tento postup začlenit do svého programu také vy.

A představovat tuhle dvojici? To snad není ani potřeba :-).

„Součástí zahřátí může být i jedna série cviků, které jsou následně obsaženy v tréninku. Každý cvik proveďte 15krát kontrolovaně a technicky správně,“ přidává svůj pohled trenéra Pavlína Ondráčková.

Horší výkon v tréninku, nezahřáté tělo, svaly, vazy, šlachy. Kardiovaskulární systém není připraven na zátěž. Díky tomuto všemu může přijít zranění, což znamená stop pro trénink. A to nikdo nechce. Na tohle nezapomeňte.

„Pro nárůst síly a hmoty je nezbytnou částí také prohlubování a obnovování mobility a flexibility celého těla. Zkrácené šlachy a zatuhlé klouby omezují svaly ve své práci, limitují či dokonce zhoršují vaše výkony, regeneraci a celkový potenciál k růstu,“ takto se dívá na trénink FUBO Fitness.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat