Homepage Liga "Zabijačka" uprostřed náměstí. Fanoušci Komety jen žasli

"Zabijačka" uprostřed náměstí. Fanoušci Komety jen žasli

Autor: streetworkout.cz

17

24.04.2017

Na náměstí se prochází fanoušci Komety Brno, za pár minut jim začínají oslavy mistrovského titulu na Zelňáku. Pivko v ruce, halekání a veselí. Slavící sobota se rozbíhá a cvičení jim teď nic neříká. Teď jen nevěří svým očím a žasnou. O pár metrů vedle na Náměstí Svobody někteří polonazí totiž cvičí. Ani kapky deště jim nevadí. Nejde už o příznivce hokeje, kteří přebrali, tady se jede street workout. Akce Czech League Streetworkout.cz (nefunkční) oficiálně skončila, jenže muselo přijít slíbené rozloučení, které ale bolelo. Přesto se do něj pustilo skoro dvacet vyznavačů tréninku s vlastním tělem. FOTO: Blesk.cz

Všechny si vzal na povel Jan Kareš, který se ještě před pár hodinami pokoušel zdolat světový rekord ve shybech, aniž by opustil hrazdu. Tu přivezla na tuto speciální akci na své korbě Toyota Hilux. Kareš chtěl překonat 232 shybů, ale kvůli zranění ruky během pokusu, musel skončit dříve, dal 190 opakování za cca 27 minut. Kůže na dlaní zkrátka nevydržela.

Přesto se tento třiačtyřicetiletý sportovec a trenér pustil do „své“ Karešovy zabijačky. Slíbil, tak do toho šel. Do vysilujícího kardia nešel sám. Plán pro Brno byl zkrácený, přesto bolavý - 30 minut a 30 sérií. V každé minutě shyby, kliky, dřepy s výskokem a zdvihy nohou ve visu. Kareš jezdí třeba po 7 opakováních u každého cviku. Počet je na vás, ale jistý je jedno, i tři opakování od každého vás prověří a provětrají vám plíce. Ale když vás to baví ... Sice pořád dokola, ale stav, který vás jen tak neopustí, pamatujete si ho i druhý den.

"Byl jsem vyřízený večer, v noci jsem nemohl spát, ale ruka už je lepší. Co dáme příště?" ptal se Kareš v pondělí v sedm ráno. Od šesti už měl klienta a trénoval. Na únavu, prasklé mozoly už nemyslel. Byl tu další den, další trénink ...

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat