Homepage Tréninky Nejlevnější posilovna. Skvělé cvičení, které je zadarmo

Nejlevnější posilovna. Skvělé cvičení, které je zadarmo

Autor: streetworkout.cz

18

13.04.2017

Pokud nemáte zkušenosti, je někdy složité se odhodlat a začít. Se street workoutem to je stejné. Strach, ostych, neznalost. Přijdu na hřiště a nevím, takže pocit, že se ztrapním před ostatními, kteří jsou až o několik úrovní dále. Proto se většina rozhodne, že na hřiště ani nedojde, nezačnou a jen přemýšlí, že někdy příště. Špatně. Máme pro vás jednoduchý plán pro začátečníky, který vás podrží v začátcích, když nemáte fyzičku a sebevědomí. Cvičení s vlastním tělem, vlastní vahou vám tohle vše může dát. Stačí začít. Cvičení zadarmo. Znáte levnější "posilovnu?" ILUSTRAČNÍ FOTO: Marek Sladký (nefunkční) .

Nic složitého, nic intenzivního. Už rozcvičení berte jako trénink. Nelamte si hlavu s opakováními, nesnažte se vyrovnat ostatním, oni si cvičí svoje, vy také. Jde o vás, ne o ně.

Po každém cviku si dejte minutu pauzu. Cílem je poslat tělu a hlavě informaci, že se opravdu začalo, nejde o rekordy. Jde o první nastavení a nastartování, abyste mohli dále pokračovat. Tím získáte pevný základ pro další tréninky. Ty ale přijdou až za pár týdnů. Nyní cvičte třikrát týdně po dobu pěti týdnů.

PROGRAM PRO ZAČÁTEČNÍKY

Skákání přes švihadlo (když nemáte švihadlo, tak bez něj) - 30 sekund

Výpady - 10x na každou nohu

Kliky o lavici - 10x

Tricepsové kliky o lavičku 5x

Krčení nohou ve visu 5x

Dřepy 10x

Prkno - 20 sekund

Dejte jedno kolo cviků za sebou, pokud se budete cítit navíc, přidejte si. Celkem se pokuste o dvě kola. Jedno kolo i s přestávkami byste měli zvládnout do 15 minut. Druhý týden můžete přidat třetí kolo, případně opakování. Vždy se snažte dělat vše správně technicky, nikam nepospíchejte, myslete na kontrolovaný pohyb. Důležité jsou především první týdny, kdy si tělo i hlava na vše zvyká a pohyby nejsou automatické. Pokud si nebudete jisti, nestyďte se zeptat. Za pár měsíců se budou začátečníci ptát vás.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat