Homepage Články Výhody couple workoutu, aneb proč trénovat se svým protějškem

Výhody couple workoutu, aneb proč trénovat se svým protějškem

Autor: Monika

72

13.02.2020

„Train together, stay together.“ Říká se že, kdo spolu trénuje, ten spolu i zůstane. Výjimky sice potvrzují pravidla, ale něco pravdy na tom přeci jenom bude. Protiklady se přitahují, pro spokojený vztah je však důležité mít i společné zájmy. Proč je dobré mít za sparinga svého partnera?


 

Výhody společného trénování se svým protějškem

 

Společné trávení volného času

Trénink není jenom pot a dřina, ale i spousta legrace a společných zážitků. Díky společnému koníčku si budete s partnerem zase o něco blíž. Budete si mít o čem povídat a těšit se na další vzájemnou hecovačku. Rozhodně si nebudete navzájem vyčítat, že jeden na druhého nemáte čas.

 

Během cvičení s partnerem není pro nudu místo.


Dostaví se rychlejší progress

Už jenom přítomnost druhého člověka při cvičení zvyšuje náš výkon, a co teprve společný trénink. Před zraky druhých chceme dosáhnout lepších výsledků a jsme schopni se více vyhecovat. A to se taky daří, při cvičení se sparing partnerem se dokopeš k dalšímu opakování. Vzájemná podpora, hlídání techniky a sdílení pocitů ti zajistí dřívější dosáhnutí výsledků. 


S partnerem se můžete navzájem motivovat a dosáhnout tak lepších výsledků.

 

Znovu se zamilujete

Pohled na rýsující se svaly při shybech u svého mužského protějšku dělá divy. Stejně tak jako pohled na svou dřepující slečnu v upnutých legínách. Při cvičení vyplavíte trochu toho endorfinu a domů se vrátíte s dobrou náladou. Při jištění a pomáhání si během cviků mezi sebou prohlubujete vzájemnou důvěru. 


Páry, které spolu cvičí, bývají šťastnější.

 

Sblíží vás to

Vzájemně se lépe poznáte. Dozvíš se, kde má protějšek nastavené hranice a jak ho nakopnout k lepšímu výkonu. Zaručeně pochopíš, jak se cítí, když řekne, že ho bolí nohy protože měl včera „ Leg day. “ 


 

Tipy na cvičení ve dvojici

 

Cviky za odměnu

Partner si vybere cvik, který zvládne, např. klik, a ty ho namotivuješ tím, že za každé opakování dostane pusu. Pokud se mu podaří vytáhnout z dolní pozice nahoru, čeká ho sladká odměna, pokud se do horní pozice nedostane, na pusu nedosáhne. 


Pokud zvládneš další opakování, čeká tě sladká odměna.


Střed těla

Posaďte se zády k sobě s lehce pokrčenými koleny. Vzájemně si po směru hodinových ručiček předávejte míč, po určité době změňte směr. Jeden z vás se pověsí na hrazdu, sparring zvedá ruce tak, aby se visící partner dotkl nohami jeho dlaní, postupně zvedá ruce výš a tím zvyšuje visícímu partnerovi obtížnost. Jeden z dvojici leží na zemi, partner stojí zhruba v úrovni jeho hlavy nad ním s lehce roztaženými nohami. Ležící partner se pevně drží za kotníky druhého z dvojice a ten střídavě odhazuje jeho nohy směrem dolů na podložku. Úkolem ležícího partnera je zabrzdit pád při odhození nohou a znovu jej dostat směrem nahoru.


Ruce

Vzpomeňte si na své dětství a zkuste z legrace trakaře. Přítelkyně zkušenějším sportovcům snadno poslouží jako závaží, muži zas mohou dívce pomoci při shybech nebo dipech. Zkuste kliky, kdy si při každém opakování plácnete rukou. Můžete si taky zahrát „kámen, nůžky, papír“, kdy ten, kdo prohraje musí udělat opakování (Pozor – po celou dobu hry zůstaňte v dané pozici, např. při shybech jste ve visu na jedné ruce, kdo prohraje, udělá shyb).


Nohy

Zkuste si stoupnout zády k sobě a jít do podřepu (stoličky) a v této pozici vydržet co nejdéle. Dřepy s těžším balónem (8 kg) – prostě si házíte míčem a ten, kdo jej chytí udělá dřep a hodí jej zpět partnerovi, který si při chycení míče taktéž dřepne. Partner skvěle poslouží jako weighted při dřepech a snadno se s jeho pomocí naučíte dřepy na jedné noze (držíte se rukami a při zvednutí vzájemně zaberete a vložíte sílu i do rukou, podobně, jako kdybyste se přidržovali třeba stolu). 


Acroyoga 

Párová jóga s prvky akrobacie může být příjemným obzvláštněním vašeho vztahu. Jisté je jedno, a to, že při ní zažijete spoustu legrace. Je sranda vymýšlet nové výzvy a zkoušet všemožné krkolomné pozice. Acroyoga je mimo jiné hodně o vzájemné důvěře a uvědomění si, že bez druhého byste danou pozici nemohli udělat. Typ! Pokud nemáte ještě nic v plánu na dnešní Valentýnský večer, zkuste něco netradičního jako je jóga v síti pro páry v Koňo-fitku.



Acroyoga je o vzájemné důvěře.





Monika

Monika se street workoutu věnuje 7 let, v posledních 4 letech se aktivně věnuje weighted workoutu. Je členkou Raw workout týmu. Účastní se workoutových exhibic a vystoupení po celé ČR. Na kontě má několik zlatých medailí vybojovaných jak v ČR, tak v zahraničí. V roce 2015 uspořádala projekt s tématikou zdravého životního stylu pro žáky 2. stupně ZŠ.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat