Homepage Články Když cítíte hrdost. Borci ze základní školy dají i 20 shybů!

Když cítíte hrdost. Borci ze základní školy dají i 20 shybů!

Autor: streetworkout.cz

3

23.12.2016

Neděláme to často, ale tento článek není naše práce. Ano, umožnili jsme základní škole v České Třebové získat stálky od firmy OriginalWorkout.cz, ale hlavně to byla zásluha dětí a jejich učitele, který je podporuje ve cvičení. A tohle nám napsal. Snad si ho kvůli tomu nepozvou na kobereček do ředitelny :-). Ale za tohle nadšení by si spíše zasloužil pochvalu před nastoupenou třídou v tělocvičně :-).

„Dobrý den, máme je doma, tedy ve škole :-), už rozbalené, sestavené a odpoledne jsme po besídkách byli ještě cvičit :-)! Děkujeme Vám za vánoční dárek č. 1, který už žáci ocenili :-)

Dále Vám zasílám odkaz videa ze šplhu - okresního finále (okres Ústí nad Orlicí) ve šplhu ZŠ, které jsme organizovali minulý pátek 16. 12. 2016. Pokud budete mít pět minutek času, podívejte se. Původně jsem chtěl video vytvořit daleko kratší, ale těch sportovních momentů se tam událo tolik, že jsem se s nimi chtěl podělit i s těmi, kteří se nemohli zúčastnit.

V každé kategorii bylo osm přihlášených družstev (s chlapci jsme postavili družstva dvě), dohromady okolo 60ti sportujících chlapců a dívek, dívky soutěžily ve šplhu na tyči 4,5 m s přírazem, borci ve šplhu na laně bez přírazu (pouze rukama) ze stoje.

10 variant SHYBŮ: pohyb, který dá vršku sílu, krásu a tvar

Do samotného sportovního klání jsme zařadili i sportovní šplh na laně bez přírazu ze sedu a shyby na hrazdě, 20 shybů na hrazdě tam vyšvihli dva borci a lano ze sedu zdolalo bez větších problémů hned několik siláků!

Mám radost z jejich výsledku jako týmu: V kategorii družstev chlapců jsme obsadili 1. a 3. místo! Jednotlivce jsme sice nevyhráli, ale jsem na každého hrdý, zlepšili si své osobní výkony a TI, co nesoutěžili, pomohli výborným způsobem v organizaci samotné soutěže! Děkuju Vám žáci! I porážky je potřeba zažívat, jedině tak se mohou dále nejen sportovně posunout..

Hned čtyři závodníci překonali čas loňského vítěze, kdy čas nejrychlejšího šplhouna činil neuvěřitelných 2,68 s!

V kategorii dívek naše dívky obsadily 1. a 2. místo v kategorii jednotlivců a suverénně vyhrály i kategorii družstev. Vítězka vyšplhala 4,5 m tyč za 3,25 s.

Děkuji, že se s Vámi mohu podělit o své pocity

Mgr. Petr Doseděl

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat