Homepage Články NEJNADUPANĚJŠÍ BATTLE ROKU 2021 SE BLÍŽÍ! CO VŠE NABÍDNE?

NEJNADUPANĚJŠÍ BATTLE ROKU 2021 SE BLÍŽÍ! CO VŠE NABÍDNE?

Autor: Honza

41

12.07.2021

V kategorii reporty si můžeš přečíst reportáže z takřka všech českých i slovenských workoutových akcí, aby jsi měl vždy přehled o tom, která akce za co stála a jak vůbec probíhala. Tentokrát na to jdeme ale jinak. Jelikož se workoutové akce počas pandemie dají spočítat na prstech jedné ruky, musejí o to více stát za to. Na tom si dává maximálně záležet organizátor 2. ročníku Freestylu Battlu Lišany předseda SK MekGYM,z.s. Rakovník Marek Hauner, který už skoro rok plánuje jednu ze 3 workoutových soutěží letošního roku. Druhý ročník jeho soutěže se začal připravovat ihned po ukončení toho prvního, a proto je potřeba všem přiblížit, proč tuto akci nesmí 7.8.2021 zmeškat.

Jak dopadl první ročník si můžeš přečíst v našem loňském reportu a veškeré materiály k němu nalezneš na sociálních sítí a webu organizátora soutěže www.mekgym.com. Jak dopadne letošní ročník ještě nikdo neví. Co ale víme je to, s čím si organizátor dal pro přípravu maximální práci, a čím chce tuto akci udělat tak výjimečnou. Na co se tedy mohou diváci i soutěžící těšit? Vezmeme to hezky postupně a začneme lákáním na to, proč se akce zúčastnit jako soutěžících.

Překonáme loňský ročník?

Co akce nabídne soutěžícím?

Jelikož se jedná o workoutovou soutěž, tak hlavním lákadlem jsou samozřejmě výkony samotných soutěžících, kteří by neměli řešit žádné banální problémy, ale měli by se jen soustředit na jejich freestylovou show. Proto hřiště, na kterém bude akce probíhat bude kompletně obehnané ocelovými zábranami, aby nebyli workouteři během soutěže rušeni divákami.

Výherci jednotlivých kategorií se mohou těšit na nadupané ceny od štědrých partnerů, které budou mít problém z akce vůbec odvést. Těšit se mohou jak na workoutová vybavení, tak na nejrůznější doplňky stravy.

První ročník poctili svou návštěvou účastníci i z Nizozemí. Bohužel je to letos s cestováním trochu komplikovanější, ale třeba se někomu v rámci dodržení všech protipandemických opatření přicestovat podaří.

Pokud soutěžící pojedou z větší dálky, mohou využít možnosti zajištěného ubytování den předem, aby byly na své výkony maximálně odpočatí a nemuseli cestovat brzy ráno.

Soutěžící se mohou registrovat od 8:00 buď přímo v den konání soutěže nebo mají možnost využít dopředu elektronickou formu přímo na stránkách organizátora soutěže www.mekgym.com, díky čemuž celý proces značně urychlí a ulehčí organizátorům. Registrační poplatek činí 200,-, který slouží k pokrytí minimálních nákladů a díky kterému obdrží startovací balíček s cenami útěchy, např. potravin od partnerů akce a od organizátora pitný režim.

V současné chvíli bude pro vstup na akci potřeba předložit čestné prohlášení sportovce o absolvování PCR testu nebo antigenního testu na COVID-19, ne starší 72 hodin s negativním výsledkem nebo certifikát o očkování proti COVID-19. Povinnost k dodržování hygienicko-protiepidemické opatření, je dle zákona Ministerstva zdravotnictví pro sportovní akce pravidelně sledována a případné změny budou upřesněny na webových stránkách organizátora soutěže www.mekgym.com.

Co soutěž nabídne divákům?

Ano soutěž je primárně určena pro freestylery, kteří přišli předvést své dech beroucí výkony, ale přece nemůžou být diváci odsunuti na druhou kolej. Bez nich by přece akci chyběla ta správná energie a závodníkům dostatečná motivace. Proto pro ně bude na akci zajištěno k zakoupení jak pestré množství pokrmů a tekutin, tak i nepřeberné množství produktů, které přijdou na akci samotní partneři akce představovat ve svých stáncích. Těšit se mohou i milovníci kávy, jelikož na akci bude zdarma pro soutěžící i diváky k dispozici nejsilnější káva světa, která všem umožní si tak nabitý program užívat naplno.

Na akci bude k dispozici dostatečný počet míst k sezení, ale i prostory ke stání a to jak zastřešené, tak pod širým nebem. Samozřejmostí budou i prostory určené přímo ke konzumaci potravin.

Pokud diváci přijdou na akci se svými dětmi, mohou je s klidným svědomím svěřit do péče kvalifikovaným lektorům z centra talentované mládeže SK Mek GYM, z.s., kteří se o ně postarají svým pestrým sportovním doprovodným programem her a soutěží. Děti se dále mohou těšit jak na nafukovací hrad, klouzačku, trampolínu, tak i na koutek odpočinkové zóny pro ty nejmenší. Připravena je i odměna v podobě cukrové vaty a motivačních cen. 

Pestrý program nabídne celodenní zábavu dětem, mládeži, ale i dospělým.

Aby celý program během dne krásně odsýpal a nedocházelo ke zbytečným prodlevám, budou časy mezi jednotlivými koly vyplněny i soutěžemi pro workoutovou, ale i laickou veřejnost. Probíhat budou i jak obyčejné soutěže ve visu, či shybech, tak soutěže ve výdrži ve stojce, front leveru nebo počtu muscle upů. Nejlepší výkony budou samozřejmě odměněny pestrými hodnotnými cenami.

Návštěvníci se mohou také těšit na nadupané exhibice sportovních oddílů SK Mek GYM, z.s., které zůstanou u tématu sportu, ale podtrhnou i jiná jeho odvětví a společně s radostí zapojí do programu všechny zájemce pro vytvoření nezapomenutelného zážitku.

V rámci přísných hygienických podmínek budou na akci zajištěny antibakteriální mycí boxy a dezinfekční prostředky. K dispozici budou jednorázové kelímky, tácky, ubrousky a další potřebné vybavení. Vzhledem k očekávanému převýšení návštěvnosti oproti loňskému roku také dojde u letošního ročníku k navýšení počtu ToiToi. 

Struktura

Na průběhu celé soutěže se bude podílet 40-ti členný organizační tým, který bude mít v čele svého vlastního koordinátora. Akci bude moderovat dvojnásobný vícemistr ČR ve freestylu Bohdan Děmjaněnko a do poroty usedne trojice vysloužilých a zkušených workouterů, kterými budou Adam Doskočil, Filip Sláma a Pavel Novák.

Hvězdná porota bude ve složení Pavla Nováka, Adama Doskočila a Filipa Slámy.

Samotná soutěž bude začínat v 11:00 a předpokládaný konec je stanoven na 19. hodinu. Soutěžit se bude ve dvou mužských kategorií (do 75 kg a nad 75 kg) a v jedné ženské. Soutěžící nejprve projdou kvalifikačním kolem, za které jim porota přidělí bodové hodnocení dle jejich statických a dynamických výkonů, ale hodnotit bude i přechody mezi nimi. Proto maximální počty bodů může získat pouze ten soutěžící, který předvede jak statické, tak dynamické prvky a bude se je snažit mezi sebou funkčně kombinovat. Čili bude důležité nepřecházet jen od jednoho workoutového náčiní k druhému, ale bude potřeba na každém nějakou chvíli setrvávat a ukázat, silové i akrobatické kombinace samozřejmě v rámci možností každého prvku. Každopádně bude požadováno, aby každý soutěžící v každém jednotlivém souboji využil jak hrazdu, tak bradla a jedno volitelné náčiní (stálky, kruhy, žebřiny nebo zem) Pro kvalifikační kolo mohou soutěžící využít až 90 sekund.


Po kvalifikačním kole se jeden proti jednomu utká postupně 8 nejlepších soutěžících a to ve dvou 45 vteřinových kolech, během kterých mohou využívat jakékoliv vybavení s důrazem na komplexnost.


Čtyři vítězové se následně utkají o jednotlivá místa ve dvou 45 sekundových kolech.


Samozřejmostí je povinnost předvádět statické prvky v délce držení minimálně 3 sekundy a důležité je mít určitě i na paměti, že porota bude negativně hodnotit neopravené nepovedené dynamické prvky a dostatečně nepodržené statické prvky. Jednoduše řečeno, pokud víš, že daný prvek nezvládneš staticky udržet, raději se do něj nepouštěj.

Pořadatel soutěže má se širokou škálou sportovních odvětví bohatou zkušenost, což se podepíše na celém programu soutěže.

Něco navíc

Mimo zmíněné přednosti soutěže, se po vyhlašovacím ceremoniálu, mohou návštěvníci těšit na překvapneí u ohniště, živou kapelu a afterparty, která je plánovaná až do sobotní půlnoci. Dále je možnost pro každého kdo se rozhodne neuspěchat svůj návrat domů, přespání ve svém stanu či v krytých prostorech organizátora, proto nezapomeň na své vybavení pro přespání.

Aby toho nebylo málo, tak bude v prostorách soutěže zajištěno rozlehlé kryté pódium Stagemobile XL 8 x 6 m s LCD displeji, na kterých budou diváci moct sledovat záznamy výkonů jednotlivých soutěžících. Podium bude samozřejmě sloužit i jako přehledné místo pro vyhlášení vítězů a pro vhodnější sledování jednotlivých doprovodných programů.

Za zmínku také určitě stojí snímání celé soutěže dvěma profesionálními drony, které se v mezičasech pochlubí i dech beroucí exhibicí, při které poletí až 140 km/h na sousedním připraveném prostředí louky a pole u hřiště.

Samotná soutěž i celý program je maximálně nabitý a připravený. Teď už je jen důležité, aby dorazil maximální počet závodníků a diváků a bude se jednat o opravdu velkolepou událost. Plánuješ ji podpořit svou návštěvou i ty?


Honza

Fyzioterapeut, který se street workoutu věnuje od roku 2013. Je členem týmu Workout Mělník a na českých street workoutových soutěžích získal celkem 8 zlatých medailí. V roce 2019 reprezentoval naší zemi na mistrovství světa ve freestylu v Moskvě.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat