Homepage Články Na co si dát pozor při letních venkovních trénincích?

Na co si dát pozor při letních venkovních trénincích?

Autor: Honza

21

12.05.2022

Třicítkové dny začínají, a ač se následující doporučení pro venkovní tréninky mohou zdát jako samozřejmé, tak je raději zejména pro začátečníky zlehka rozebereme. Na co si dát tedy při cvičení v létě pozor?

Pij dostatek tekutin

Nejspíše nejsrozumitelnější bod našeho seznamu. Jeho důležitost dojde snad každému, ale i přesto ne všichni ho dodržují. Vol ideálně neslazenou a neperlivou vodu a mysli na to, že více je v tomto případě vždy více.

Slunné dny jsou zde! Nezapomeň ale být při trénincích zodpovědný. FOTO - zdroj: @toom.host

Ručník se na hřišti neztratí

Stejně jako ve fitness centrech je většinou požadováno využívání ručníků, tak ani venku na workoutovém hřišti nebude tento doplněk k zahození. Zde k ochraně polstrování laviček nejspíše sloužit nebude, ale pro ošetření zpocených částí těla i workoutových prvků se určitě hodí. 

Nezapomeň na magnesium

Ošetřit si úchop ručníkem by mělo být na prvním místě a dále se nemusíš bát šetřit sypkou či tekutou křídou. Sklouznout z hrazdy nechceme nikdo, a proto teď je ten správný čas na zredukování zásob této kouzelné pomůcky.

Křída na ruce se při letních trénincích rozhodně neztratí.

Raději se drž při zemi

Na podávání extrémních výkonů budou i jiné příležitosti. Pokud si chceš dopřát tréninky i v parných dnech, tak vol raději intenzitu, která nebude hraničit z tvými maximálními výkony. Naším cílem dělat to, co nás baví dlouhodobě a neodrovnat se kvůli náročnějším podmínkám.

Necvič sám

Minimálně ve dvou se to přece vždy lépe táhne, a proto i když se budeš během tréninku v rámci určitých mantinelů šetřit, tak bude vhodnější mít s sebou nějakého parťáka. Mimo bezpečnostní a zdravotní jistotu se samozřejmě můžete navzájem i podpořit při samotných trénincích a udržet si motivaci v tom, abyste vydrželi v cvičení pokračovat dlouhodobě.

Pokud ti to podmínky dovolí, zdržuj se raději více ve stínu, ale samozřejmě ne každé hřiště je postaveno na místě, které tento benefit umožňuje. Ač se může zdát riziko veder samozřejmé, tak ruku na srdce, kdo k němu opravdu přistupuje takto trochu zodpovědněji. V lepším případě si můžeš díky horším výkonům v nepříznivých podmínkách vybudovat ke cvičení nechuť a v tom horším mohou přijít i komplikovanější zdravotní problémy. Od cvičení například i přes poledne ale nikoho neodrazujeme. Ne každý má na tréninky k dispozici tu nejvhodnější dobu a podmínky, a proto jen doporučujeme, aby v takových situacích každý ke svým aktivitám přistupoval zodpovědně a předával své zkušenosti a nabyté poznatky i druhým.

Honza

Fyzioterapeut, který se street workoutu věnuje od roku 2013. Je členem týmu Workout Mělník a na českých street workoutových soutěžích získal celkem 8 zlatých medailí. V roce 2019 reprezentoval naší zemi na mistrovství světa ve freestylu v Moskvě.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat