Homepage Články Může šestačtyřicetiletý policista soutěžit ve street workoutu?

Může šestačtyřicetiletý policista soutěžit ve street workoutu?

Autor: Honza

110

30.05.2020

Rozhovor s vojákem měl příjemné ohlasy, a tak dnes přicházíme s podobným pracovním odvětví - policistou. Není to ledajaký zobák, ale ostřílený veterán, který svou práci úspěšně kombinuje i se cvičením s vlasní váhou. Jak to vše zvládá a co všechno má už za sebou se dozvíš v následujících odstavcích!

1. Ahoj Petře, můžes se naším čtenářům v krátkosti představit?
Mé jméno je Petr Teplík, v červnu mi bude 47 let a narodil jsem se v Karlových Varech, ale přes 25 let bydlím na severu Čech konkrétně v Ústí nad Labem. Jsem ženatý se dvěma závazky a přes 23 let pracuji jako policista. Mým největším koníčkem je cvičení s vlastní vahou, ve kterém i rád soutěžím.

2. Jak jsi se dostal ke cvičení s vlastní váhou?
Sport mě vždycky zajímal a to hlavně atletika, hokej, fotbal, tenis,... (vše samozřejmě v televizi). Od 12 let se taky zajímám o výživu a tehdy jsem také začal cvičit shyby na hrazdě, kliky a samozřejmě i dipy na bradlech. V tu dobu táta někde sehnal starou činku, se kterou kdysi on cvičil a nechal mi k tomu ještě udělat lavičku na které jsem mohl cvičit. Asi ve 30 letech jsem začal jezdit na kole a ve 40 let ještě běhat a dělat jogu. Streetworkoutu jakože závodům a setům se věnuji asi 4 roky, konkrétně od prvních závodů tady v ČR.   

3. Zúčastnil jsi se tedy i nějakých soutěží?
Ano pravidelně a to konrétně v sets and reps. Závody jako Revolution pull up jam, Garden Battle, EVLS Prague, Rakovník, Chomutov, Hodonín, Brno festival Life,... Pár se mi jich už podařilo vyhrát nebo jsem alespoň pravidelně skončil na bedně. Je to čím dál těžší, ale pořád se ještě zlepšuju, takže to nevzdávám. Mám vyrovnané všechny disciplíny, ale nebaví mě ani jedna. Prostě jen makám a výsledky jsou vidět.


Petr Teplík spolu s Janem Zdrubeckým (zprava) na Czech League soutěži v Ústí nad Labem.


4. Co považuješ ve cvičení za svůj největší úspěch a čeho bys ještě rád dosáhl?
Ve sportu obecně si považuju toho, že jsem začal běhat a uběhl maraton za 3:29. Pak také že jsem natrénoval na cross triatlon a kvalitfikoval se a zúčastnil mistrovství světa v OCR (překážkové závody) v Londýně. Ve streetworkoutu mi jdou sety a baví mě, že to pořád můžu nandat mladším a mladším. Jsou tam kluci, co mají tátu mladšího než já a těším se až tam budou kluci s mladším dědou. Aktuální cíle? Ve streetworkoutu je to dotáhnout se na výkony Vládi Pospíšila (v klicích 160 a dřepech s přidanou vlastní váhou 100) a v dipech se dostat alespoń na 60-70 soutěžních. Jinak dál běhat, být zdravý a všechno to kombinovat v závodech OCR, kde si teď dělám trenérský kurz. A v životě? Být spokojený s tím co mám a trochu se snažit to posunout.


Petr a jeho cvičící parťáci při přípravě na predator race.


5. Jak jsi se dostal k policii a jak se dá taková práce skloubit s workoutem?
K policii jsem se dostal v divokých 90 letech, kdy mě nebavilo čekat, jestli ti soukromník zaplatí, prohraje v automatu nebo si za to pojede na dovolenou na Floridu. Potřeboval jsem jistotu, takže jsem se rozhodl pro policii. Přijímací testy teda nebyly uplně easy, ale kliky a celková připravenost mi celkem pomohly, k tomu vše zváldnout.

6. Co se pro tebe za poslední dobu v práci změnilo?
Epidemie zasáhla celou společnost a policie musela být připravená. Rozdělili jsme se na dvě skupiny, každá chodila do práce v jiné dny, měla jiné záchody, jiné kopírky, jiné mikrovlnky,... Vedení se odstěhovalo uplně mimo areál. Nesměli jsme si vybírat dovolené, rušili se rehabilitační pobyty a na výslechy se vyčlenily speciální místnosti a všichni samozřejmě nosíme roušky. Naštěstí to nepřerostlo do nějaké větší krize a nikdo u nás taky neonemocněl.

7. Máš nějaké svoje moto nebo nějaké své myšlenky se kterými by ses se čtenáři rád rozloučil?
Mám v hlavně hlavně tohle: "Všechno je jinak" a taky "Není důležité zvítězit, ale dobře vypadat".



Honza

Fyzioterapeut, který se street workoutu věnuje od roku 2013. Je členem týmu Workout Mělník a na českých street workoutových soutěžích získal celkem 8 zlatých medailí. V roce 2019 reprezentoval naší zemi na mistrovství světa ve freestylu v Moskvě.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat