Homepage Články Měl trable, ale poznal krásu a svobodu workoutu. Co ho teď čeká?

Měl trable, ale poznal krásu a svobodu workoutu. Co ho teď čeká?

Autor: streetworkout.cz

3

09.01.2017

Výprava z Havlíčkova Brodu se chystá do Prahy 21. ledna na předpremiéru Czech League Streetworkout.cz (nefunkční) , která se uskuteční na Bitevním poli. Autem cesta celkem 270 kilometrů. A nepůjde „jen“ o klasické workoutery. Jiří Němec stál na začátku realizace hřiště v Havlíčkově Brodě. „Sepsal jsem prvotní žádost o výstavbu a navštívil radnici, pak se to rozjelo. Workout mě hodně obohatil, začal jsem dělat něco pro sebe, co mě začalo naplňovat a pomohlo mi to ustát špatné období, které jsem po rozvodu měl,“ přiznal třiatřicetiletý sportovec, který se workoutu věnuje dva roky.

Na začátku ho ovlivnila Revolta a myšlenka lepší společnosti. Jirka dal přednost hrazdám před činkami. „Ve srovnáním s workoutem mi přijdou posilovny nezáživné, pestrost workoutu je nenahraditelná. Zajímám se o sets and reps, i když mé výkony nejsou nějak extra, ale za dva roky jsem se v počtu opakování trochu zlepšil,“ je skromným táta čtyřleté dcery, která pro něj hodně znamená.

TOHLE VÁM POSTAVÍME 21. LEDNA

„Ta je pro mě velkým motorem, jezdí ke mně na víkendy a samozřejmě už se mnou navštívila i hřiště :-). Vidí tátu cvičit, vidí velkou prolézačku, líbí se jí to,“ je spokojený s tímto vyžitím táta, který se vyrovnával s rozvodem. Ale? „Byl jsem na tom tenkrát dost špatně, psychicky i fyzicky, pak jsem poznal krásu a svobodu workoutu,“ přiznává chlap, který cvičí dvakrát až třikrát v týdnu. Postupem času se jich ale v Havlíčkově Brodě pod konstrukcí schází méně. Prvotní nadšení uvadlo, stejně jako u každé novinky.

„S výstavbou hřiště to vypadalo nadějně, ale dosti to upadlo. Pár nás cvičí, ale je to bída. Děláme občas společné tréninky s kluky z Better Way Jihlava. I když nejsem moc soutěživý, tak jsem se minulý rok zúčastnil jednoho battlu s kolegou Michalem Duchanem alias Duchnou. Letos zkusíme Czech League Streetworkout.cz. Vypadá to, že budu mít možnost navštívit čtyři bitvy z šesti. Nemám se svými výkony moc šancí se umístit, ale budu moc rád součástí něčeho tak velkého. Těším se na atmosféru, nové zkušenosti a myslím, že mě to posune dál,“ dodává třiatřicetiletý Jirka, který poměří síly s o patnáct let mladšími, ale také o deset let staršími. Cvičit může každý, stačí se přihlásit - ZDE (nefunkční) :-).

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat