Homepage Tréninky Kterou verzi pyramidy vaše svaly zvládnou?

Kterou verzi pyramidy vaše svaly zvládnou?

Autor: streetworkout.cz

4

01.06.2018

Po čase jeden trénink, u kterého nemusíte přemýšlet, dostanete ho nalajnovaný. Poctivá práce, sets and reps, kdy se můžete i zapotit. Záleží, kolik si dokážete naložit na své svaly. Jelikož má každý trochu i více odlišnou výkonnost, základní pyramidu jsme rozšířili. A to o začátečníky a o verzi, kam se podívají jen někteří :-).

Tři cviky a jedna pyramida - klik, dřep, shyb. Trénink podle ashotofadrenaline.net. Jedno kolo se skládá z toho seznamu a počtů: Start - 10 kliků, 20 dřepů, 5 shybů, 5 kliků, 15 dřepů, 3 shyby, 3 kliky, 10 dřepů a 1 shyb. Tohle je jedno kolo. Dejte čtyři a máte za sebou celou pyramidu. Mezi cviky si dejte 10 sekund pauzu, mezi koly až 4 minuty.

Verze pro ty, kteří začínají, nevydrží: 5 kliků, 10 dřepů, 2 shyby, 5 kliků, 10 dřepů, 2 shyby, 5 kliků, 10 dřepů a 1 shyb. A opět čtyři kola. Tohle může být například verze pro dámy. Kdo by měl probémy se shyby, může využít

Ultra verze. Zůstaneme u stejných cviků, jen se navýší počty, a o dost. Navíc nepůjde o sestupnou verzi, ale vzestupnou. Počty se budou navyšovat. 15 kliků, 25 dřepů, 10 shybů, 20 kliků, 30 dřepů, 12 shybů, 25 kliků, 35 dřepů, 14 shybů. A opět čtyři kola.

Tréninková pyramdia

Pokud se najdou ti, kteří mají ještě vyšší level fyzické zdatnosti, můžete si naordinovat vyšší dávku, která vám bude vyhovovat. Ale takových už bude podstatně méně.

Tento typ pyramidového protokolu se může stát velkou výzvou pro vaši vytrvalost. Máte ji, nebo jedete jen na sílu. Tohle je také způsob, jak vylepšit svou kondici. Změna počtu opakování nejen, že vás posílí duševně, ale také pomůže do života, budete mít prostě lepší fyzičku. Ale nezapomeňte, trénink není hra, vždy dbejte na správné provedení cviků a na vaší kondici.

Pyramidové sady (protokoly, tréninky) jsou běžně vidět také v posilovně, gymu. V tomto kontextu obvykle vzrůstá váha a snižují se opakování. Jelikož tady jde o street workout, činky sebou nenosíte, můžete využít odporových gum, případně zátěžových vest, negativních opakování, pomalých opakování. Kombinací může být daleko více.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat