Homepage Články Kolik shybů zvládne udělat 80 lidí během 6ti hodin?

Kolik shybů zvládne udělat 80 lidí během 6ti hodin?

Autor: Monika

34

01.08.2022

Hrazda, pot a krev a nekončící shybování. Máme za sebou další vydařený ročník našlapaného Pull up day, který se konal dne 23.7.2022 v malém městečku poblíž Ostravy zvaném Havířov. Již 5. ročník opětovně na jedničku zorganizoval známý stojkař Josef Rábl alias Pepe Handstand. 

Pull up day je charitativní akce, jejíž výtěžek putoval na postižené děti v Domově Benjamín. Dříve byl Světový den shybů známý tím, že každý započtený shyb se rovnal 1 Kč a celkový počet shybů se tedy rovnal finanční částce, která byla věnována potřebným. Dnes je výtěžek založen na dobrovolném vstupném. Na děti v Domově Benjamín se letos poputuje krásných 10.000,- Kč. 

Shybovat se začalo v 10:10 hod ráno a poslední shyby padly v 16:10 hod. Shybovali muži i ženy, shybovat se nebáli mladí workoutisti ani starší zkušení sportovci. Muži prováděly přítahy nadhmatem, ženy mohli použít i podhmat a pomoci si ke shybům odporovými gumami. 



Nenech si ujít další ročník! Akce se na rozdíl o workoutových soutěží koná jen jednou ročně a jen na některých místech v ČR. Pull up day v podobném duchu se dříve konal kromě Havířova např. v Blansku. Nemusíte být profesionální sportovci, k účasti vám stačí zvládnout jen jeden jediný shyb. Každý účastník na konci shybování dostal poukázku do Bistruck Havířov na parádní burger s hranolkami a na základě certifikátu s počtem zvládnutých shybů se také mohl zdarma osvěžit kopečkem zmrzliny u Gelato Havířov. 

Vzhledem k tomu, že shyby si počítal každý sám za sebe, nebyla jejich striktnost u všech účastníků příliš dodržována. Technické provedení shybů se tedy nemůže srovnávat s jakoukoliv workoutovou soutěží typů sets and reps. To však nemění nic na tom, že do toho dal každý co nejvíce ze sebe a jel až do posledních zbytků svých sil. Poslední minuty si tak každý pomáhal, jak mohl. Na pomoc přicházeli držáky z molitanu, tričko jako přikrývka hlavy a další…

Zpočátku dne byly plně obsazeny všechny hrazdy, po pár hodinách někteří shybující odešli, jiní přišli. Celkově se shybovacího maratonu zúčastnilo 80 lidí. Po náročných 6ti hodinách krve a potu padlo celkem 45.879 shybů. 


Celá akce se nesla v přátelském duchu a v příjemném prostředí. Ačkoliv šlo během akce hlavně o překonání sama sebe, první tři sportovci s nejvyšším počtem shybů byly na konce dne odměněni krásnými cenami. Kategorie byly následující – ženy, Junioři (do 18ti let), muži (nad 18 let). 


ŽENY:

1.     Markéta Zapalačová – 535 shybů

2.    Monika Najdenovová – 444 shybů

3.    Lucie Dronská – 12 shybů


JUNIOŘI:

1.     Tomáš Dvořák – 2500 shybů

2.     Patrik Dolny – 1.111 shybů

3.    Richard Hajduk – 560 shybů

 

MUŽI:

1.     Marek Kováčik – 2.652 shybů 

2.    Martin Latner – 2.132 shybů

3.    Honza Šrámek – 1.511 shybů 

 







Monika

Monika se street workoutu věnuje 7 let, v posledních 4 letech se aktivně věnuje weighted workoutu. Je členkou Raw workout týmu. Účastní se workoutových exhibic a vystoupení po celé ČR. Na kontě má několik zlatých medailí vybojovaných jak v ČR, tak v zahraničí. V roce 2015 uspořádala projekt s tématikou zdravého životního stylu pro žáky 2. stupně ZŠ.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat