Homepage Články Když vás ruce vynesou k titulu. Trénink s vlastním tělem a odměna přijde

Když vás ruce vynesou k titulu. Trénink s vlastním tělem a odměna přijde

Autor: streetworkout.cz

1

12.12.2016

Základy vedou k úspěchu. Cvičení s vlastním tělem má smysl. Tady je důkaz. Street workout, kalistenika. Ale také šplh. Vy, lano a vaše ruce vás musí vynést až k osmi metrům za pár vteřin. V sobotu proběhlo v Praze Mistrovství České republiky ve šplhu. Mezi ženami slavila Veronika Szabóová, která se letos umístila i mezi první trojicí na republikovém šampionátu ve street workoutu. Mezi muži o víkendu na Harfě kraloval Ondřej Košťák, který přiznal, že základem přípravy mimo samotného šplhu byly shyby a shyby na jedné ruce. (Fotky v galerii. Autoři: Veronika Szabóová a Annie Doshel)

Maximální soustředění a také někdy sázka na riziko, i to je šplh. Szabóová obhajovala titul z minulého roku, s tlakem se ale vyrovnala a na 4,5 metrovém lanu dosáhla času rovných 5 vteřin. „Všichni čekají, že bude dobrý výkon, což se nemusí vždy povést,“ řekla spokojená obhájkyně titulu v rozhovoru pro Sport.cz.

Muži měli nad sebou lano delší, přesně osm metrů. Košťák dohmátl za 5,73 sekundy a získal český titul pro rok 2016. Mnozí mají problém vůbec vyšplhat i s nohami, ale tréninkem jde vše změnit. Nový šampión se připravoval na pár sekund pravdy půl roku. "Úžasný pocit. Tohle je už sklízení ovoce. Posledního půl roku jsem trénoval pětkrát týdně. Je to zejména o šplhu, šplhu se zátěží, shybech a jednoručních shybech. Velkou roli hraje také životospráva,“ okomentoval dlouhou cestu Košťák.

Na šampionátu v obchodním centru se předvedli i přední čeští vyznavači street workoutu. Exhibici natěšeným nakupujícím předvedlo duo Brutal Brothers (nefunkční) ve složení Petr Skokan a Martin Pleva, který se letos zúčastnil také mistrovství světa v Rusku. Oba atleti si také vyšplhali, samozřejmě jen za pomocí rukou. Prostě na to měli, protože trénují:-).

 

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat