Homepage Články Do pekla, nebo do nebe? Workout 24 hodin a česká hrdost

Do pekla, nebo do nebe? Workout 24 hodin a česká hrdost

Autor: streetworkout.cz

3

07.01.2017

Byl to hodně emotivní rozhovor. Z toho kluka byla cítit čirá radost, nadšenost, možná až oddanost pro street workout. Petr Bat žije toho času v Anglii, na Vánoce se ale ukázal doma a zúčastnil se velkého workoutové setkání v Ostravě. Byl zase mezi svými, opět cítil kypět krev v žilách, cítil hrdost.

„Workoutem žiju každý den. Cestuji po zahraničí, chci získat co nejvíce zkušeností. Chci poznat různé sportovní styly, samozřejmě řeč. Sleduji internet, chodí mi pozvánky a je mi smutno po klucích doma. Já jsem tam sám jako Čech mezi cizinci. Tam to není takové srdce. Jsem Čech, cítím hrdost,“ rozplýval se v Ostravě uprostřed tréninků, když s desítkami dalších zkoušel a zkoušel nové věci.

Nejdříve Švýcarsko, teď Anglie, přijel na svátky a také na ukončení sezóny, aby se potkal s kamarády, s kterými začínal cvičit a získával zkušenosti. „Těšil jsem se, že je zase uvidím,“ přiznal Bat, kterému je jedenatřicet let. Od šestnácti cvičí, předtím hrál fotbal. A také boxoval.

„Byl jsem dva roky v profesionálním klubu, ale kvůli diabetes jsem nemohl získat licenci, ale trenér mě tam nechal, protože jsem byl velký talent, tak jsem byl jako sparing pro kluky. Žil jsem tím sportem, ale po čase mě nebavilo chodit s monokly, vys... jsem se na to, protože jsem nemohl jít do zápasu, musel jsem si najít jinou cestu,“ vzpomíná workouter, který pochází z Karviné.

Extra předpremiéra. Speciální klec už v lednu v Praze otestuje Český lev

„Street wotkour jsem sledoval už před lety, sledoval jsem Hannibala, to už je pár let, to tady ještě nic nebylo. Boxoval jsem, cvičil, pak jsem se do toho dal, teď to dělám dva roky naplno. Miluju krásu tohoto sportu, univerzálnost. Sílu jsem vždycky miloval, dynamika, technika, prostě všechno,“ nestydí se za své emoce 92kilový Bat, který trénuje dvě až tři hodiny denně. „Ale já trénuji vlastně pořád, protože to mám furt v hlavě. Já pracuju, myslím na to a pak dělám chyby, jak co zlepšit, zdokonalit, jsem tím posedlý. Je to jak droga. Jako když začínáš v malých dávkách a pořád přidáváš a přidáváš.“

Trénink, jídlo, disciplína, vůle. A takto dokola. K tomu Batova nadšenost. Kam až může dojít? „Do nebe, nebo do pekla, uvidíme," usmál se vánoční návštěvník, který je už zase zpátky v Anglii. Za pár dní se ale opět uvidí s Čechy, sejdou se v Německu na battlu. Street woukout nezná hranice.

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat