Homepage Články Československý nářez v Blansku, padlo 46 573 shybů!

Československý nářez v Blansku, padlo 46 573 shybů!

Autor: streetworkout.cz

27

24.09.2018

Tohle byla velká věc: jen pár čísel na úvod - 2. ročník, 90 sportovců se srdcem na správném místě, 46 573 shybů a celkem 55 960 korun nashybovaných a z triček či náramků vytěžených pro handicapovanou Ivetku, k tomu 5 570 korun z veřejné zapečetěné kasičky sloužící pro dobrovolný příspěvek. To byl letošní blanenský Světový den shybu v číslech. "A všechna jsou transparentní," píše Kateřina Štefková, která je zároveň autorkou fotografií.

I přes nepřízeň počasí si pořadatelé nehodlali připustit, že by to deštivo venku dlouho připravovanou akci mohlo nějak překazit. Za improvizovaných podmínek a s pomocí dobrovolníků připravili pořádající No Gravity a spolek Prosen skvělé zázemí pro účastníky akce ve sportovní hale ASK Blansko na Mlýnské ulici. Kdo tam nebyl, pravděpodobně si řekne, že to přeci nic není. Ale ono to přemisťování a chystání probíhalo opravdu na poslední chvíli, do rána všichni věřili, že počasí bude vlídné a akce proběhne na původně avizovaném náměstí Republiky, kde se také vloni uskutečnil první ročník.

A kdo tam byl, mohl už od rána pozorovat bandu skvělých lidí, kteří se na tom všem podíleli od počátku dne až do konce a iniciátora celé této akce Martina Matušku, jak pobíhá tam a zpět, sem tam nervózně přešlapuje, ale všechno má jasně pod kontrolou.

Světový den ve shybech v Blansku

Kluci ze Zlína, Hradce Králové, Vsetína, z Karlových Varů i ze sousedního Slovenska se začali scházet v hale ještě dlouho před oficiálním začátkem akce, aby se pořádně rozcvičili a připravili na celodenní shybovací maraton. Vyplatilo se. Výsledných 46 573 shybů, ke kterým 1 891 shyby přispěly i ženy, mluví za vše. A zářící úsměv a oči Ivetky, pro kterou to letos všechno probíhalo jakbysmet.

Celým dnem sportovce a diváky provázela nejen skvělá moderátorka a různorodý doprovodný program, ale také úžasná atmosféra a dobrá nálada. Tohle, spolu s výsledkem události, je jasný důkaz toho, že déšť jen tak někoho nerozhodí a když se chce, všechno jde.

A parádně!

Díky skvělým výkonům a dobrosrdečnosti všech, co se na akci přišli třeba jen podívat, se syndromem tenkého střeva a formou autismu postižená Ivetka může těšit na velkou pomoc do života (nejen) v podobě tabletu se speciálním vzdělávacím programem.

Velké poděkování patří také sponzorům, k nimž v letošním roce patřili hlavní partneři velkých jmen jako Jihomoravský kraj, BARVY LAKY u Lumíra, Original Workout, Little cube nebo MSIDE a spousta dalších.

Tak co? Potkáme se tam příště i s Vámi?

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat