Homepage Tréninky Atentát na prsa: 6 cviků v 6 seriích

Atentát na prsa: 6 cviků v 6 seriích

Autor: Honza

82

11.03.2020

Po „atentátu“ na ruce, záda a nohy je tu trénink zaměřený na prsní svaly. Opět výživný workout s vlastním tělem, který prověří, jak často a kvalitně pracuješ na svém . Není pro úplné začátečníky, protože zde je v plánu intenzita. Kdo nezvládne, může začít na polovičních počtech. Je tu atentát na prsa: 6 cviků v 6 sériích.

Prvním cvikem jsou klasické dipy na bradlech. Čeká tě 15 opakování. Nikam nespěchej - přeci jen proti klasickým klikům zde zvedáš celou svoji váhu.

Druhým v pořadí jsou dipy na hrazdě. Můžeš buď vyskočit na klasickou hrazdu, nebo ti bude stačit jedno bradlo.

Třetí v řadě jsou obyčejné kliky na zemi. Snaž se jít co nejníže. I zde platí "kvalita over kvantita".

Druhou polovinu jedné série odstartuješ diamond kliky, tedy kliky, kdy máš dlaně u sebe a tvé palce a ukazováky tvoří jakýsi diamant. Nyní pojedeš 10 opakování.

Pátým cvikem budou také kliky, tentokrát však s rukama co nejdál od sebe. Opět 10 opakování.

Pro poslední cvik budeš potřebovat kruhy. Jak nízko je budeš mít, tak těžký tento cvik bude. Stačí je pevně uchopit, naklonit se nad ně a provádět kliky s co nejdelší dráhou pohybu. Čim níž půjdeš, tím těžší cvik bude a tím víc prsní svaly protáhneš a donutíš je makat.  Mezi jednotlivými cviky si dávej přestávky cca 20 sekund.


Plán tréninku


Dipy: 15

Dipy na hrazdě: 10

Kliky: 10

Diamond kliky: 10

Široké kliky: 10

Kliky na kruzích: 10

Po každém cviku si dej 20 sekund pauzu. Až odjedeš celou šestici cviků, čeká tě větší pauza – 2 minuty. Poté hurá do dalšího kola, dokud jich nebude celkem 6. Pokud chceš víc kol, je to na tobě. Jen nezapomínej na správné provedení cviků a dokončení celého tréninku. Ať to cvičí!



Honza

Fyzioterapeut, který se street workoutu věnuje od roku 2013. Je členem týmu Workout Mělník a na českých street workoutových soutěžích získal celkem 8 zlatých medailí. V roce 2019 reprezentoval naší zemi na mistrovství světa ve freestylu v Moskvě.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat