Homepage Články 5 DŮVODŮ, PROČ CVIČIT NA WORKOUTOVÉM HŘIŠTI!

5 DŮVODŮ, PROČ CVIČIT NA WORKOUTOVÉM HŘIŠTI!

Autor: Honza

32

09.06.2022

Dnes navážeme na náš pondělní článek a mimo motivování k návštěvě workoutového hřiště si rovnou představíme veškeré výhody, které venkovní posilovací konstrukce na cvičení zejména oproti posilovnám nabízejí.

Je to zdarma

Nejspíš ta největší výhoda, o které není třeba diskutovat. Ano některá hřiště se nacházejí například v areálech škol a není možné se na ně dostat po celý den, ale jinak jsou téměř všechna hřiště veřejně přístupná a to bez poplatků. Pokud tedy patříš mezi ty, kteří v lednu nakoupí půl roční permanentku a pak se ve fitku stihneš zastavit 2x, tak u workoutového hřiště nemusíš nic takového řešit a cítit na sobě tíhu povinnosti ho navštěvovat. Workoutové hřiště ti může nabídnout atraktivní prostředí, které budeš navštěvovat, protože o to budeš sám stát a bude tě bavit pravidelně cvičit se svou vlastní váhou a to zcela zdarma.

FOTO - zdroj: woclub.cz

Naučíš se novým věcem

Nemusíš se bát, že by jsi se na workoutovém hřišti ztratil a nevěděl, co a jak dělat. V podstatě na každém hřišti můžeš narazit na člověka, který ho navštěvuje už delší dobu a určitě ti sám od sebe poradí, co a jak. Občas těmito lidmi tedy bývají takoví ti chytrolínci, kteří by nejraději, aby každý začal sdílet jejich názory, ale určitě narazíš i na ty, kteří ti s pokorou pomohou. Rozhodně se nemusíš bát toho, že by se ti zde někdo smál a ty ses jen trápil. Každý jsme nějak začínali.

Své si najde každý

I když se nezvládneš na hrazdě ani jednou přitáhnout, tak si na každém hřišti můžeš najít vždy lehčí variantu, jako jsou například australské shyby na nižší hrazdě s nohama na zemi, díky které postupně nabereš dostatečné množství síly, aby jsi zvládl i ty klasické. Mimo to jsou ale hřiště skvělým prostředkem pro vybití se jak zájemců o posilování s vlastní váhou, tak i pro nadšence překážkových závodů, crossfiterů a mnoho dalších. Své si najdou jak mladí talenti, tak ostřílení veteráni.

FOTO - zdroj: _.pepe_ee._

Nepotřebuješ téměř nic s sebou

Na kvalitním hřišti se už bude vše potřebné nacházet. Nepotřebuješ na něm používat žádné opasky pro stahování pasu, trhačky a ani rukavice, za které v dnešní době obdržíš spíše výsměch. Jediné, co se ti může s sebou hodit je lahvička magnesia, nějaká ta odporová guma a například i gymnastické kruhy. To jsou však věci, které bez problémů pobere i skromnější batůžek a ty se tak můžeš na nedaleké hřiště třeba i proběhnout.

Široký výběr hřišť

Workoutová hřiště se dnes nachází téměr na každém rohu. Máš tedy možnost jednotlivé konstrukce pravidelně střídat, ale také nemusíš být odkázán na to, že nějaká firma vybudovala hřiště, které neodpovídá tvým cvičícím představám. Nejbližší hřiště v tvém okolí si můžeš dohledat na naší mapě hřišť!

Honza

Fyzioterapeut, který se street workoutu věnuje od roku 2013. Je členem týmu Workout Mělník a na českých street workoutových soutěžích získal celkem 8 zlatých medailí. V roce 2019 reprezentoval naší zemi na mistrovství světa ve freestylu v Moskvě.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat