Homepage Tréninky 10 variant SHYBŮ: pohyb, který dá vršku sílu, krásu a tvar

10 variant SHYBŮ: pohyb, který dá vršku sílu, krásu a tvar

Autor: streetworkout.cz

28

06.12.2016

Shyby dávají tělu (horní části těla) tvar, sílu a krásu. A nejde jen o záda, záleží na stylu shybu, povedení. Hrazda, větev a jen vlastní váha tělo je ideálním spojením k tréninku. Nikdo není starý pro začátek. Je to vlastně snadné - nahoru a dolů a nahoru a dolů. Každý se postupem času dostane do rutiny, proč tedy nevyzkoušet více variant shybů, tím vyskočíte ze zaběhnutého rychlíku a zažijete nové tréninky, které budou pestřejší, prostě neuvěřitelný. Zkuste zkrátka těžší varianty shybů. Kolik zvládnete vy z této desítky? Anebo - kolik jste jich vůbec vyzkoušeli? ILUSTRAČNÍ FOTO: Petr Baloun.

Co třeba tyto:

Shyby na úzký úchop: dlaně proti sobě, lokty tlačte k sobě. Vždy jdete v celém rozsahu pohybu.

Shyby s ručníkem: Na hrazdu si dejte dva menší ručníky a držte se jich. Jiné provedení, procvičíte úchop a předloktí.

Vlnobití: není to klasický street workoutový shyb, ale je jiný a stále jde o cvičení s vlastním tělem. Procvičíte dynamiku. Kdo má problém s klasikou, tohle bude o něco lehčí (možná :-).

Shyb s tlesknutím před hlavou: Přitáhnete se nad hrazdu, pustíte se hrazdy a tlesknete o dlaně a zase ruce na hrazdu. Tohle není pro začátečníky, navíc zde musí jít o rychlé reakce, jinak to prostě nestihnete.

Shyb na jednom prstu. Lahůdka, bolavá lahůdka, kterou na počkání těžko zvládnete. Zkuste zpočátku třeba čtyři prsty, postupně ubírejte. A hlavně opatrně! Tady jde o velkou intenzitu.

Shyby na metr: Ruce od sebe na metr, dlaně směřují k sobě, vytahovat se co nejvýše a ramena tlačit dozadu, zapojíte více delty.

Shyby na střídačku: jeden před hlavu, druhý za hlavu, který pro někoho může být problém.

Shyb na jedné ruce: Přítah levou k levému rameni, pravou k pravému. Pokud nejste ve shybech kovaní, tento cvik zařaďte až na konec seznamu svých shybovacích aktivit.

Shyb ve vlajce: jiná poloha těla, jiné zatížení, kde musí být silný střed těla. Shyb, kde se nezvedáte nahoru, ale do strany :-).

Shyb s tlesknutím za zády: jedna z nejtěžších variant. Vyžaduje hodně koordinace a času na celkové provedení. Pro začátek možná lepší zkoušet s měkkým dopadem.

POZOR! MYSLETE PŘEDEVŠÍM NA SVOJE ZDRAVÍ, NEPŘECEŇUJTE SVÉ DOVEDNOSTI.

 

streetworkout.cz

streetworkout.cz je redaktorem největšího street workoutového webu v česko-slovensku o cvičení s vlastní vahou. Tento redaktor napsal od roku 2016 pro streetworkout.cz již 981 článků.

135ee899de6ea79.png

Najdi nejbližší hřiště

Další články, které by tě mohly zajímat